FEYENOORD

Feyenoord-hoofdtrainer Arne Slot kritisch én hoopvol: ‘In laatste half uur wel een goede stap gemaakt’

Arne Slot staat langs de kant tijdens Feyenoord-Osasuna
Arne Slot staat langs de kant tijdens Feyenoord-Osasuna © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord verloor zondag in een lege Kuip van Osasuna en rondde daarmee de voorbereiding op het nieuwe seizoen af. Hoofdtrainer Arne Slot was zeker ontevreden over de eerste helft, maar zag na rust toch lichtpuntjes. “Als ik dat laatste half uur neem, dan vind ik dat we een goede stap gemaakt hebben.”
Een stap die Feyenoord zo kort voor de competitie ook moet zetten. Slot tempert daarmee de verwachtingen: “Omdat ik niet denk dat we vanaf de eerste minuut een geoliede machine zullen zijn. Dan heb ik het vooral over het aanvalsspel. Ik zag in het laatste half uur tegen Osasuna wel voor het eerst in deze voorbereiding een competitiviteit in het elftal. Dat is wel het minste wat je mag verwachten van een team dat nog niet volledig ingespeeld is.”
Arne Slot nuanceert na Feyenoord-Osasuna (1-2): 'We speelden met drie basisspelers van vorig jaar'
De vraag is of Feyenoord, dat met drie van de vier aanwinsten van deze week speelde tegen Osasuna, wel klaar is de start van de competitie. “Als het gaat om samenwerking en samenspel, dan is er nog veel ruimte voor verbetering. Maar dat is totaal niet raar, omdat we vrij laat compleet zijn en veel spelers op andere posities hebben gespeeld. Op bepaalde posities hadden we nog geen spelers. Het is niet het samenspel wat je nastreeft als trainer, dat lijkt me helder.”
Slot stoorde zich tegen Osasuna aan de kansen die Feyenoord weggaf. “We speelden vandaag met drie spelers die de Conferencea League-finale speelden, dus dat de samenwerking beter kan is niet raar en erg, maar dat staat los van hoe wij kansen weggeven. Dat is een gebrek aan concentratie”, aldus Slot, die vooral doelt op momenten van Fredrik Aursnes en Justin Bijlow. “Dat vind ik zeer zorgelijk.”

Linksbackpositie

Feyenoord pakte flink uit op de transfermarkt deze week, met vier nieuwe aanwinsten. Maar die beoogde linksback heeft de Rotterdamse club nog steeds niet. Lukt dat nog wel voor de competitiestart over een week? “Ik heb vaker gedacht dat spelers er eerder zouden zijn. Met een linksback zijn we het meest actief geweest. Je bent ook afhankelijk van een andere clubs en je wilt ook geen speler die nog zes weken nodig heeft."
Of er snel schot in de zaak komt, dat weet Slot nog niet. "Het is moeilijk om te zeggen of die speler er in de komende dagen bij komt. Dat willen de club en ik ook. We hebben direct een speler nodig die dit op kan lossen.”