nieuws

'Leegloop dreigt in Entrepothaven door hogere ligprijzen'

Ophef bij de Marina in de Rotterdamse Entrepothaven. De exploitant, Amsterdam Marina, heeft de ligprijzen verhoogd. Sommige booteigenaren gaan ruim twee keer zoveel betalen, beweren ze.
"Het is een prachtig stukje Rotterdam", zegt een van de 'slachtoffers'. "Maar met deze hoge ligprijzen ga je automatisch rondkijken. Jezelf oriënteren."
De jaarprijzen gaan volgens sommige booteigenaren onder de nieuwe exploitant omhoog van 2.000 euro naar 5.000 euro. "Je hebt wel de kans dat een kwart van de schepen dat hier ligt vertrekt".

Boxmeters

Volgens de beheerder Amsterdam Marina is er begrip bij booteigenaren als uitgelegd wordt waarom de prijzen omhoog gaan. In het nieuwe systeem wordt betaald voor de ruimte die gebruikt wordt. Een klein schip dat een grote ligplaats inneemt, gaat daar ook voor betalen.
Een van de booteigenaren denkt dat er ook wat anders speelt. "Ze hebben hier flink geïnvesteerd en ze willen er zo'n hoog mogelijk rendement uit halen. Dat houdt natuurlijk wel in dat wij op zoek gaan naar goedkopere oplossingen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl