nieuws

Overvaller lokte slachtoffers via internet naar Hoogvliet

Computer
Computer
Een overvaller die zijn slachtoffers via verkoopsites naar Hoogvliet zou hebben gelokt, is door de mand gevallen. Een 32-jarige Hilversummer vertrouwde het niet en belde de politie.
De overvaller maakte volgens de politie in februari al twee slachtoffers. Die mannen maakten toen via een verkoopsite een afspraak om een auto te kopen aan de Lavasweg.
Toen de kopers arriveerden bij de woning waar ze het voertuig op de kop zouden tikken, was daar niemand. Even later dook echter een man met een vuurwapen op.

Duizenden euro's

De gewapende man dwong het duo om het geld voor de auto af te geven. Het ging om duizenden euro's.
Het 'succes' van die overval smaakte kennelijk naar meer, want later die maand werd een Hilversummer op dezelfde manier naar Hoogvliet gelokt.

Auto

Ook die man kwam een auto kopen, maar trof niemand aan bij de woning. Omdat hij het niet vertrouwde, nam de Hilversummer snel weer de benen.
Toen de man vervolgens op internet ging kijken, ontdekte hij een bericht over de eerdere overval. Daarop stapte hij naar de politie, die een list bedacht om de dader in de val te lokken.

Undercover

"Mede door zijn informatie lukte het de politie om met de overvaller in contact te komen", meldde de politie vrijdag. Agenten deden zich vervolgens voor als autokopers.
De list bleek te werken: een arrestatieteam arresteerde eerder deze maand een 30-jarige Hoogvlieter die een nepvuurwapen en stroomstootwapen bij zich droeg.