nieuws

Verdachte babymishandeling: 'Ik maak nog steeds haar grafje schoon'

baby
baby
Justitie heeft zes jaar cel geëist tegen een 33-jarige Rotterdammer voor de dood van een baby. Het meisje overleed in november 2010. Het slachtoffer was de dochter van zijn toenmalige vriendin.
Volgens justitie had het kind botbreuken en hersenletsel, omdat het heftig heen en weer was geschud. De verdachte ontkent het kind te hebben mishandeld. De 27-jarige moeder van het kind staat ook terecht, maar voor haar is vrijspraak gevraagd.

Pleeggezin

De baby was drie maanden oud toen in december 2009 letsel werd geconstateerd. Deskundigen stelden vast dat sprake was van mishandeling. Het meisje werd in een pleeggezin ondergebracht. Het latere overlijden wordt door justitie toegeschreven aan de eerdere mishandeling.
Rivelino E. kan als enige de dader zijn, zegt justitie. "Iedere keer dat hij alleen was met de baby, was er iets met haar aan de hand. Dat was ook het geval op 10 december 2009." Een dag later werd het ernstige letsel vastgesteld.

Oud letsel

Advocaat Eckhardt wijst erop dat er een lange periode zit tussen het letsel en het overlijden. "Er is veel gebeurd in die elf maanden. Dan is het lastig om een direct, causaal verband te leggen. Daarnaast is al in december 2009 oud letsel gezien. De kring van betrokkenen wordt daardoor enorm verruimd. Kan het dus alleen mijn cliënt zijn? Nee."
Rivelino E. hield een bewogen slotwoord in de rechtszaal. "Ik heb haar altijd als mijn eigen kind beschouwd. Ik heb een tatoeage op mijn arm. Elke dag denk ik aan haar en ik ga nog steeds naar haar grafje om het schoon te maken."
De rechter in Rotterdam doet op 7 april uitspraak.