112

112-nieuws: Tientallen huizen in Rotterdam zonder water door kapotte leiding | Achtervolging vanuit Rotterdam eindigt in Brabant

Politie
Politie © Rick Huijzer
In dit bericht houden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws uit de regio van maandag 1 augustus.

20:30 - Waterleiding kapot: tientallen huizen zonder water

Omwonenden van een portiek aan de Pleinweg in Rotterdam zitten nog zeker tot 23:00 uur zonder water. Vlak voor een huis ontstond aan het begin van de avond een spontane breuk.
Waterbedrijf Evides heeft het water voor veertig tot vijftig woningen moeten afsluiten om de breuk te kunnen repareren.

20:25 - Inmiddels drie verdachten opgepakt

Na de achtervolging vanuit Rotterdam heeft de politie inmiddels drie verdachten opgepakt. Lees alles over wat er precies is gebeurd in onderstaande link.

18:30 - Achtervolging vanuit Rotterdam eindigt in Brabant

Een overval in Rotterdam is na een wilde achtervolging geëindigd in Raamsdonksveer. Bij de overval is volgens de politie een wapen gebruikt. Er is inmiddels een verdachte aangehouden, weet Omroep Brabant.
Na de overval gingen de daders er in een auto vandoor. Via de A16 draaide de vluchtauto de A59 op. De daders werden achtervolgd door meerdere politiewagens. Ook werd een politiehelikopter ingezet.
De Rotterdamse politie kreeg bij de achtervolging hulp van de Brabantse collega's. De achtervolging strandde op een afrit van de A59. Agenten hebben inmiddels een verdachte aangehouden. De politie zoekt in de omgeving van Raamsdonksveer naar meerdere daders.

17:35 - Drukte door ongeluk A15 lost langzaam op

Rijkswaterstaat meldt dat het opruimen van de gevolgen van een ongeluk op de A15 bij Heijplaat zo ongeveer is afgerond. Rond dit tijdstip wordt ook de laatste rijstrook vrijgegeven, zodat alle rijstroken weer gebruikt kunnen worden.
Drukte op snelwegen door ongeluk op A15
Drukte op snelwegen door ongeluk op A15 © Rijkswaterstaat

16:30 - Flink wat vertraging op A15 door ongeluk

Op de snelwegen rond Rotterdam is het erg druk door een aanrijding op de A15 bij afslag Heijplaat. Let goed op als je de weg op moet in deze avondspits.

15:20 - Staalconstructie valt om: één persoon gewond

Bij een metaalbedrijf aan de Doklaan in Rotterdam-Zuid is een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer zat in een hoogwerker toen hij klem kwam te zitten doordat een staalconstructie van 25 ton omviel.
De persoon moest worden bevrijd door de brandweer. Het slachtoffer was aanspreekbaar, maar is vanwege zijn verwondingen wel naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met de persoon gaat is onbekend.

14:47 - Begraafplaats reageert op diefstal: 'Dit getuigt van weinig respect'

Het bestuur van begraafplaats Essenhof in Dordrecht heeft maandag aangifte gedaan van diefstal, nadat een man meerdere beeldjes en kettingen probeerde te stelen. "Hoe triest kan je het hebben", vertelt manager Peter Buschman vol ongeloof aan RTV Dordrecht. "Dit getuigt van weinig respect voor de mensheid."
Personeel van de begraafplaats betrapte de man zondag. Hij is aangehouden. "We hadden al langer een vermoeden dat er iemand ‘s avonds aanwezig was, dus we zijn al controles gaan uitvoeren", verduidelijkt Buschman.
Hij gaat ervan uit dat het dezelfde man was die af en toe in de avond rondliep op het terrein. "Ik hoop dat het nu voorbij is. Dat je hier naartoe gaat met je rugzakje en de koperen beeldjes meeneemt... Hoe triest kan je het hebben."

12:30 - Brand in woning Bergsingel Rotterdam

Een felle brand heeft aan het begin van de middag een woning in een pand aan de Bergsingel in Rotterdam verwoest. De brand woedde op de derde etage. De brandweer was met een hoop materiaal aanwezig. Tijdens de brand was niemand in de woning aanwezig, meldt de brandweer. Wel moesten tien personen vanwege de brand hun woningen verlaten.
De brand begon rond half 1. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.
De uitgebrande woning aan de Bergsingel.
De uitgebrande woning aan de Bergsingel. © MediaTV

12:02 - Rotterdammer aangehouden voor pinpasfraude

Twee 21-jarigen uit Kerkrade en Rotterdam zijn aangehouden voor bankpasfraude. Ze reden in een auto waar een groot geldbedrag in lag. Waarschijnlijk is dit geld afkomstig van bankfraude. Dat gebeurde donderdag in Balkbrug.
De mannen deden zich daarbij voor als bankmedewerkers en vroegen per telefoon om de pincode van het slachtoffer. Daarna haalde ze de pinpas op en pinden een bedrag van 5000 euro. Een oplettende buurman belde hierna de politie. Nadat er een zelfde soort melding kwam van een ander adres in Balkbrug, kon de politie het duo aanhouden. 

10:58 - Militair weer vrij na verkeersongeluk A15

De militair van 33 die als automobilist werd aangehouden na het verkeersongeluk van zaterdagmiddag op de A15 ter hoogte van Spijkenisse, is weer vrijgelaten. Dat laat de Koninklijke Marechaussee weten aan Rijnmond. Bij dat ongeluk raakten een motorrijder van 20 en bijrijder van 36 van de motor zwaargewond. De Marechaussee zegt dat de militair is verhoord en er geen aanleiding is om hem langer vast te houden. Waarschijnlijk gebeurde het ongeluk toen de auto wilde inhalen en de motor daarbij over het hoofd zag.
De motorrijder en de bijrijder raakten zwaargewond
De motorrijder en de bijrijder raakten zwaargewond © MediaTV

01:45 - Brand bij oude pand MotoPort in Schiedam

In het oude pand van MotoPort aan de Nieuwpoortweg in Schiedam heeft maandagochtend een kleine brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar boven het pand waren flinke rookpluimen te zien. Hoe de brand kon ontstaan is nog onbekend. Het is de tweede keer in korte tijd dat er brand ontstaat in het leegstaande pand. In juni moest de brandweer uitrukken nadat er zwerfafval in brand was gestoken.
Uit het pand bij MotoPort sloegen de afgelopen nacht flinke rookpluimen
Uit het pand bij MotoPort sloegen de afgelopen nacht flinke rookpluimen © MediaTV

23:00 - Grafrover steelt metaal van begraafplaats

Op begraafplaats Essenhof in Dordrecht is zondagavond een man aangehouden met een rugzak vol metalen voorwerpen, waaronder een engeltje. Die voorwerpen waren volgens de politie gestolen van diverse graven op het kerkhof. "Woorden schieten ons te kort", schrijft de politie op Facebook. De man is aangehouden op verdenking van diefstal, grafschennis en vernieling.