nieuws

Pot: 'Turkse media over Van Persie nooit geloven'

Cor Pot heeft geen aanwijzingen dat Robin van Persie na dit seizoen terugkeert naar zijn oude club Feyenoord. "Hij blijft volgens mij gewoon daar", zegt de assistent-trainer van het Turkse Fenerbahce in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.
In de Turkse media werd de afgelopen weken regelmatig melding gemaakt van een eventuele terugkeer van Robin van Persie naar Nederland. Cor Pot ziet de Rotterdammer dagelijks aan het werk op het trainingsveld en geniet nog iedere dag van hem. Over zijn niveau twijfelt hij zeker niet. "Van Persie is veruit de beste speler die we hebben, maar heeft regelmatig lichte pijntjes. Hij doet er alles aan om fit te zijn en laat zelfs mensen uit Nederland overkomen om hem daarbij te helpen."
Dick Advocaat stopt na dit seizoen als hoofdtrainer bij Fenerbahce en ook Mario Been en Cor Pot vertrekken in zijn kielzog. Ondanks dat Pot met pensioen is, wil hij nog best op het veld terugkeren. "Ik wil nog wel wat leuks doen in Nederland, maar niet meer in het buitenland."

Vervanger Vilhena in Klassieker

Samen met presentator Etienne Verhoeff en analyticus Geert den Ouden blikte Pot ook alvast vooruit op de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord van volgende week. Daarin ontbreekt Tonny Vilhena waarschijnlijk door een schorsing. "Ik zou niet met Nieuwkoop als vervanger van Vilhena starten en beginnen met een middenveld met Toornstra, El Ahmadi en Kuijt. Je moet stabiliteit in je ploeg houden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl