FEYENOORD

Podcast Feyenoord: Timber of Gimenez, wie wordt het belangrijkste voor Feyenoord?

Quinten Timber
Quinten Timber © Yannick Verhoeven (VK Sportphoto)
In een nieuwe Podcast Feyenoord bespreken verslaggever Dennis van Eersel en presentator Frank Stout zowel het oefenduel van Feyenoord tegen Osasuna (1-2) als de bijzondere transferweek voor de Rotterdammers, die liefst vier aanwinsten presenteerden. Van Eersel en Stout kiezen allebei de aanwinst van wie zij denken dat die het belangrijkste wordt voor Feyenoord komend seizoen.
Het was een bijzondere week voor Feyenoord, dat met Jacob Rasmussen, Oussama Idrissi, Quinten Timber én Santiago Gimenez vorige week liefst vier aanwinsten presenteerde. Van die vier maakten er gisteren tegen Osasuna drie hun debuut. Hoewel er niet werd gewonnen, maakte met name Timber op Van Eersel een goede indruk. Van Eersel verwacht dit seizoen dan ook veel van Timber, die voor een recordbedrag van naar verluidt 7,5 miljoen euro naar de Kuip kwam, en denkt dat hij de belangrijkste aanwinst van deze zomer is.
"Ik denk dat hij dit seizoen zijn stempel op het middenveld van Feyenoord gaat drukken", zegt Van Eersel. "Hij liet met één moment, waarop hij de bal vanaf zijn eigen strafschopgebied perfect op maat op Patrik Walemark gaf, meteen zijn klasse zien. Ik vind het bedrag dat Feyenoord voor hem heeft betaald fors. In het verleden heeft dat vaak genoeg niet goed uitgepakt bij binnenlandse transfers. Maar bij hem heb ik er vertrouwen in dat het anders gaat zijn. Dit is zonder meer een speler die, mits hij het goed doet, voor veel geld weggaat."
Waar de mannen het over eens zijn, is dat Gimenez, overgenomen van Cruz Azul, óók zo'n speler is. Stout ziet in de Mexicaan de belangrijkste versterking van de Rotterdammers. "Wat ik heb begrepen vanuit de Mexicaanse media, wordt hij gezien als het grootste talent sinds Hirving Lozano. Dat zegt wel iets. We moeten het nog afwachten, maar ik denk dat hij dit seizoen echt belangrijk gaat zijn voor Feyenoord", zegt Stout.
Ook Van Eersel verwacht veel van Gimenez, maar tempert ook de verwachtingen. Van Eersel zou er namelijk niet van opkijken als de Mexicaan tijd nodig heeft voordat hij écht belangrijk kan zijn voor Feyenoord. "Laten we niet vergeten dat het bij Marcos Senesi en vooral Luis Sinisterra ook een hele tijd duurde voordat hij echt doorbrak. Hij moet sowieso zijn visum nog regelen en daarna worden opgetraind om mee te kunnen op het niveau hier. Dat gaat wel een aantal weken duren. Laten we vooral niet in paniek raken als Gimenez er in zijn eerste duels geen één maakt. Hij moet de tijd krijgen."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl