FEYENOORD

De Vooruitblik: 'Heb er vertrouwen in dat Timber transfersom bij Feyenoord gaat waarmaken'

Quinten Timber maakte tijdens het duel met Osasuna zijn debuut voor Feyenoord
Quinten Timber maakte tijdens het duel met Osasuna zijn debuut voor Feyenoord © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
De eredivisie gaat komend weekend weer beginnen. Met Feyenoord, Sparta en Excelsior zijn de Rotterdamse clubs goed vertegenwoordigd op het hoogste niveau van Nederland. Daarom gaan we uitgebreid voorbeschouwen op het komende seizoen. Vandaag deel 3: Feyenoord, dat zich onder hoofdtrainer Arne Slot herstelde van een aantal mindere seizoenen.
De derde plaats in de eredivisie gaf eigenlijk niet goed weer hoe bijzonder het voorbije Feyenoord-seizoen was. Niet alleen haalden de Rotterdammers na een memorabele Europese campagne de finale van de Conference League, Feyenoord herstelde zich onder Arne Slot ook dubbel en dwars van een aantal mindere seizoenen. Dat seizoen evenaren, wordt misschien lastig. Feyenoord verloor bovendien een aantal vaste krachten. Tegelijkertijd lijkt de selectie van Slot steeds meer vorm te krijgen, met aanwinsten als Quinten Timber en Santiago Gimenez.
Reden voor verslaggever Dennis van Eersel om aan de hand van vijf punten zijn licht te laten schijnen op het komende voetbaljaar van de Rotterdammers.

1. De inkomende transfer

“Mede vanwege de transfersom die voor hem is betaald, moet ik dan gaan voor Quinten Timber. Het bedrag van minimaal 7,5 miljoen schept verwachtingen. Dan moet je het ook waarmaken en daar heb ik bij hem vertrouwen in. In de eerste wedstrijd had hij al één moment, een splijtende pass op Patrick Walemark, waarmee hij zijn kwaliteit toonde. Dat kan alleen nog maar meer worden, als hij nog fitter is en ingespeeld is op zijn ploeggenoten.”

2. De uitgaande transfer

“Ik had hier Cyriel Dessers, Guus Til of Luis Sinisterra kunnen noemen, maar op dit moment zeg ik Tyrell Malacia. Dat heeft ermee te maken dat ik op dit moment nog niet zeker ben over zijn opvolging. Het feit dat Feyenoord al aan het begin van deze transferperiode een linksback wilde halen en er nu, een aantal dagen voor de competitiestart, nog geen binnen is, toont wel aan dat het lastig is hem te vervangen. Het zijn big shoes to fill.”
Ontlading bij Tyrell Malacia, Orkun Kökcü en Cyriel Dessers na de 3-2 tegen Slavia Praag
Ontlading bij Tyrell Malacia, Orkun Kökcü en Cyriel Dessers na de 3-2 tegen Slavia Praag © VK Sportphoto - Mischa Keemink

3. De smaakmaker

“Feyenoord heeft dit seizoen een aantal spelers aangetrokken die smaakmaker kunnen worden. Ik denk bijvoorbeeld aan Sebastian Szymanski en Oussama Idrissi. Maar als er eentje is die het in zich heeft om een lieveling van het Legioen te worden, dan is het Santiago Gimenez. Als hij het enthousiasme dat hij tot nu toe in alles uitstraalt op het veld kan omzetten in grootse daden, dan zou dit wel eens een schot in de roos kunnen zijn.”

4. De trainer

“Hij gaat door op de koers die hij vorig seizoen al succes heeft ingezet. Toen wel zonder hoofdprijs, dus de grote ambitie zal zijn dat dit seizoen wel voor elkaar te krijgen. Dat gaat hij doen op dezelfde manier als vorig jaar, met dezelfde spelpatronen, dus hoog druk zetten en veel vanuit balbezit spelen."
Arne Slot staat langs de kant tijdens Feyenoord-Osasuna
Arne Slot staat langs de kant tijdens Feyenoord-Osasuna © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
"Slot verwoordde het zelf laatst mooi: Feyenoord is bij balverlies een dictatuur, iedereen moet dan doen wat Slot zegt, en bij balbezit juist een democratie waarin creativiteit naar voren mag komen.”

5. De eindklassering

“Ik verwacht dat Feyenoord weer derde zal worden maar hopelijk het gat met PSV en met name Ajax gaat verkleinen. En wie weet, bij die clubs zijn er ook nog vraagtekens en onzekerheden, zit er meer in.”
Feyenoord start zondag om 14:30 uur in de eredivisie met een uitwedstrijd tegen Vitesse. In Radio Rijnmond Sport hoef je niets te missen van dit duel.