nieuws

Leefbaar Rotterdam: 'Turkse vlag op winkel blijft provocatie'

Het opnieuw beplakken van de winkel aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid blijft een provocatie. Dat vindt Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam. "Het laat zien dat er wat aan de hand is op Zuid."
Op het pand, dat vorig weekend werd beplakt met posters van Erdogan, zitten nu
en het woord 'ja' in het Turks.
Burgemeester Aboutaleb liet de vorige posters verwijderen, vanwege onrust in de wijk Hillesluis. Hij laat nu weten niks tegen de stickers met vlaggen te doen. Hij verwacht niet dat het de openbare orde zal verstoren.

Afweging

Hoogwerf begrijpt dat: "Ik snap goed dat ze steeds afwegingen maken, als er minder heftig gereageerd wordt in de buurt of op sociale media".
Met de posters van Erdogan ging het vorige week veel te ver, vindt Hoogwerf. "Dat was een flinke schop tegen de schenen." Deze keer is het anders: "Dit zijn vlaggen, daar zit minder lading aan".
Daarbij vindt ze vlaggen minder provocerend. " Bij de posters van Erdogan was dat anders: "Toen ging het echt te ver, dat was een flinke schop tegen de schenen".
Ook benadrukt ze dat we vrijheid van meningsuiting hebben. "Dus we moeten voorzichtig zijn met wat we wel of niet aanpakken."

Aan de bak

Volgens Hoogwerf komen op deze manier wel spanningen naar boven in de wijk. En dat komt duidelijk ergens vandaan, vindt ze. "We hebben een slag verloren op het gebied van integratie. We moeten echt aan de bak!"
Leefbaar Rotterdam heeft al vragen gesteld over de vorige beplakking en het sluiten van het wedkantoor. Hoogwerf hoopt over beide gevallen antwoorden te krijgen van het college.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl