nieuws

Maaskant: 'Ben nog te porren voor interim'

Robert Maaskant is zaterdag gepresenteerd als de nieuwe trainer van voetbalclub Go Ahead Eagles. De Schiedammer maakt het seizoen af als interim-coach van de eredivisionist. Eerder deze week werd Rotterdammer Hans de Koning als trainer van Go Ahead Eagles ontslagen.
Maaskant en Go Ahead Eagles waren er snel uit: "Ik had er van tevoren een beetje over nagedacht toen ik hoorde dat De Koning was ontslagen." Go Ahead Eagles is geen onbekend terrein voor Maaskant. Hij begint aan zijn tweede termijn als hoofdcoach van de ploeg uit Deventer. Maaskant was vroeger ook speler van Go Ahead Eagles. "Zolang de veiligheid in zicht is, gaan we er alles aan doen om dit weer recht te trekken."
Het afgelopen anderhalf jaar heeft Maaskant geen club gehad. Zo was hij regelmatig te zien en te horen als voetbalanalist bij diverse media. Ook richtte Maaskant zich meer op het bedrijfsleven: "Daar past geen fulltime baan bij, maar interim ben ik nog voor te porren. Daar zeg ik met alle plezier ja tegen."
NAC Breda was de laatste club die Maaskant onder zijn hoede had. Hij degradeerde met de Brabanders naar de eerste divisie. Maaskant denkt wel eens terug aan die degradatie: "Je neemt het mee. Dat was een emotioneel moment." Go Ahead Eagles staat momenteel laatste in de eredivisie met twintig punten. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen.