nieuws

Vooruitblik Van Eersel: 'Ajax-uit kan beslissend zijn'

Iedere zaterdagmiddag blikt Rijnmond Sport op de radio vooruit op de komende wedstrijd van Feyenoord. Ondanks dat Feyenoord dit weekend vanwege interlands geen wedstrijd speelt, sprak presentator Walter Tempelman met radioverslaggever Dennis van Eersel over onder andere de kampioenskoorts in Rotterdam-Zuid, de blessure van Nicolai Jørgensen en De Klassieker van volgende week.
Van Eersel: "Het leeft. Je merkt nu echt hoe groot Feyenoord is. Hoeveel mensen ermee bezig zijn nu die titel zo dichtbij is. De volgende wedstrijd is zo belangrijk, pikant en beladen." Daarmee doelt de radioverslaggever op de confrontatie tegen nummer twee Ajax. "Dat is altijd een belangrijke wedstrijd, zeker met de belangen die er nu zijn. Het zou zomaar eens beslissend kunnen zijn om de landstitel", zegt Van Eersel.
Ook de liesblessure van Nicolai Jørgensen werd besproken. Hij doet zondag niet mee met zijn land Denemarken in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië. Van Eersel: "Als je dat hoort, dan vraag je je af of Jørgensen fit zal zijn voor de wedstrijd tegen Ajax. Maar ik denk dat het wel goed komt. Na de wedstrijd tegen sc Heerenveen heb ik hem kort hierover gesproken, zonder de camera erbij. Ik had niet het gevoel dat er een speler voorbij liep die een lange tijd niet inzetbaar zou zijn."
Toch houdt Van Eersel een slag om de arm. "We zijn inmiddels bijna een week verder. Het feit dat Jørgensen niet de belangrijke wedstrijd tegen Roemenië kan spelen - dat de Deense bond zelfs niet zo'n risico neemt - zegt ook wel dat er niet niets aan de hand is."
De scenario's van de laatste twee kampioenschappen (seizoenen 1992/1993 en 1998/1999, red.) van Feyenoord zijn nog steeds mogelijk. Van Eersel: "Daarom is die wedstrijd tegen Ajax zo belangrijk. Als je daar wint, sta je negen punten voor op Ajax en loop je misschien nog meer uit op PSV. Dan loop je rustig naar de landstitel toe, net als in 1999." Maar het scenario van 1993 is zeker niet ondenkbaar, zegt van Eersel: "Het kan ook dat je verliest in Amsterdam. Dan kan het tot het einde van het seizoen spannend blijven. Dat Feyenoord voor staat, maar geen fout meer kan veroorloven."