nieuws

Amateurvoetbal: belangrijke uitzege Sliedrecht in Vlaardingen

In de Hoofdklasse A van het zaterdagamateurvoetbal heeft Sliedrecht in de degradatiestrijd drie belangrijke punten gepakt. Zwaluwen werd met 3-0 verslagen. Sjoerd van der Waal was de grote man met twee treffers. Mike Langerak produceerde het overige doelpunt.
Door deze overwinning verlaat Sliedrecht de laatste plaats. Na 22 wedstrijden heeft de ploeg veertien punten gepakt. Zwaluwen is nog altijd twaalfde met 22 punten uit 21 wedstrijden.
Smitshoek deed onderin ook goede zaken. De ploeg versloeg hekkensluiter FC Breukelen met 4-0. Sean Verburg was met twee treffers de grote man bij Smitshoek. Alex Rekondie en Laurens Visser scoorden ook voor de oranjehemden. Smitshoek is dertiende met achttien punten uit 21 wedstrijden.
RVVH verloor met 2-1 van DFS. Voor de ploeg uit Ridderkerk maakte Benjamin Martha het enige doelpunt. RVVH is terug te vinden op de negende plaats met 26 punten uit 21 wedstrijden.
Spijkenisse blijft in het spoor van Achilles Veen en Ter Leede om het kampioenschap. De club versloeg thuis Hoek met 3-0 door doelpunten van Dustin Mijnders, Marvin van der Pluijm en Michael van Dommelen. Het verschil tussen koploper Achilles Veen en Spijkenisse is vier punten, maar de ploeg van trainer Peter Wubben heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Tweede Divisie

Barendrecht won zaterdag de uitwedstrijd van Kozakken Boys met 3-1. Danny Monster, Ali Khaldi en topscorer Tim Eekman waren trefzeker. Barendrecht klimt op doelsaldo over AFC heen op de ranglijst en staat nu achtste met 36 punten uit 26 wedstrijden.
Excelsior Maassluis verloor thuis met 4-1 de avondwedstrijd tegen TEC. Kevin Vink maakte voor de amateurkampioen bij een 0-2 stand de aansluitingstreffer, maar hij zag zijn ploeg uiteindelijk niet meer terugkomen. Excelsior Maassluis staat zevende met 41 punten uit 28 wedstrijden.
Jong Sparta komt dit weekend niet in actie. Maandagavond om 18:30 uur speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Jong FC Twente.

Derde Divisie

De toeschouwers bij de derby tussen ASWH en SteDoCo zagen de wedstrijd zaterdag in een 1-1 gelijkspel eindigen. Jesper van den Bosch opende namens de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht de score. Maurice van der Wilt wist in de slotfase nog gelijk te maken voor SteDoCo. ASWH staat in de Derde Divisie Zaterdag vijfde met 44 punten uit 27 wedstrijden. SteDoCo uit Hoornaar staat als de nummer veertien net boven de streep met 31 punten uit 26 wedstrijden. De nummers 15 en 16 van de Derde Divisie spelen nacompetitie.
Capelle kon niet winnen van FC Lisse. De ploeg verloor met 2-0. Na 27 wedstrijden is Capelle op een dertiende plaats terug te vinden met 33 punten.