KCC met veel overtuiging naar Korfbal League

De korfballers van KCC/So natural hebben zaterdag de finale van de Hoofdklasse met 31-20 van Avanti gewonnen. In een sfeervol Papendrecht had de vereniging uit Capelle aan den IJssel weinig moeite met haar tegenstander uit Pijnacker.
Spannend werd deze finale nooit. KCC, winnaar van de Hoofdklasse B, kwam fel uit de startblokken tegen de nummer twee uit dezelfde competitie. Trainer Richard van Vloten zag zijn ploeg een 4-1 voorsprong pakken, waarna die niet meer werd weggegeven. KCC speelde overtuigend en had in de eerste helft minder schoten dan Avanti nodig om doelpunten te maken. Desondanks bleek KCC efficiënter. Bij de rust was de stand 16-7 in het voordeel van de ploeg uit Capelle aan den IJssel.
Na de rust liet de eerste treffer van de tweede helft even op zich wachten, maar na de 17-7 van Gertjan Meerkerk leek de wedstrijd al gespeeld. Avanti vocht zich nog aardig terug, maar het verschil in treffers werd niet groter dan vijf (23-18). KCC zette vanaf dat moment weer aan en kwam niet meer in de problemen tegen de Pijnackerse ploeg. Ruim voor het laatste fluitsignaal konden de Capellenaren al aan het feest.
Volgend seizoen zal KCC voor het eerst in de Korfbal League actief zijn. In de vorige drie seizoenen konden de Capellenaren via de play offs niet de stap naar het hoogste niveau maken. Dan zal de vereniging een regioploeg tegenkomen. PKC, dat eerder vandaag verrassend in de kruisfinales met 27-23 verloor van Blauw Wit, zit ook in de Korfbal League.