nieuws

Bedroevend Oranje met Karsdorp onderuit in Bulgarije

Rick Karsdorp
Rick Karsdorp © Stanley Gontha (ANP
Het Nederlands elftal heeft zaterdag een dramatische 2-0 nederlaag geleden tegen Bulgarije. Daarmee laat Nederland dure punten liggen in de kwalificatie voor het WK voetbal in Rusland van volgend jaar. Feyenoorder Rick Karsdorp maakte in Sofia de negentig minuten vol.
Spas Delev maakte voor Bulgarije beide doelpunten. De defensie van het Nederlands elftal zag bij beide treffers er niet goed uit. Oranje kon in aanvallend opzicht weinig brengen.
Naast Karsdorp verschenen ook oud-regiogenoten Bruno Martins Indi, Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman bij Nederland aan de aftrap. Stefan de Vrij en Vincent Janssen, oud-spelers van Feyenoord, waren niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Jens Toornsta, Tonny Vilhena, Steven Berghuis van Feyenoord bleven negentig minuten op de bank. Oud-Spartanen Nick Viergever en Memphis Depay mochten eveneens niet invallen bij Oranje.
Nederland vindt in groep A zichzelf terug op de vierde plaats met zeven punten uit vijf wedstrijden. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK, terwijl de acht beste nummers twee in een play-off gaan uitmaken wie de resterende vier Europese WK-tickets krijgt. Zweden staat in de groep van Nederland nu tweede met tien punten. Bulgarije is derde met negen punten.
Dinsdag speelt het Nederlands elftal in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Italië.