nieuws

Zaalsporten: winst volleybaldames Sliedrecht Sport tegen Sneek

Volleybal
Volleybal
De volleybalvrouwen van Sliedrecht Sport hebben zaterdag tegen VC Sneek in de kampioenspoule van de eredivisie hun koppositie extra glans gegeven.
In Sliedrecht zegevierden de dames met 3-2 in sets. Sliedrecht Sport pakte de eerste met 25-19, maar de twee daaropvolgende sets (23-25 en 26-28) werden door de Friezinnen binnengesleept. Uiteindelijk wist Sliedrecht Sport de wedstrijd nog te kantelen en de laatste twee sets nog met 25-22 en 15-8 te winnen. De volleybaldames staan bovenaan met 22 punten uit zes wedstrijden.
In de eredivisie mannen verloren de twee gedegradeerde ploegen Nesselande als Arbo Rotterdam haar wedstrijden in speelronde 22. SV Land Taurus was met 3-0 in sets (25-23, 26-24 en 25-13) te sterk voor hekkensluiter Arbo Rotterdam, dat nog altijd maar vijf punten heeft. Nesselande ging tegen Coniche Zwolle met het hetzelfde aantal sets onderuit (25-11, 25-23 en 25-19) en heeft dertien punten.
De volleybalmannen van Sliedrecht Sport waren in de topdivisie thuis met 3-0 te sterk voor HLB Van Daal/DS. Sliedrecht Sport won in drie sets van de tegenstander uit Den Dungen (25-20, 25-11 en 25-20). Door deze zege blijven de heren in de race om eredivisievolleybal. Het team van trainer Paul van de Ven staat bovenaan met 43 punten uit negentien wedstrijden.

Basketbal

De basketbalmannen van Rotterdam hebben zaterdag in Friesland goede zaken gedaan. Aris Leeuwarden werd door de Rotterdammers met 87-84 geklopt. Rotterdam Basketbal staat vijfde met 24 punten uit 25 wedstrijden.

Handbal

HARO kwam zaterdag niet van de laatste plaats af in de nacompetitie om lijfsbehoud in de eredivisie. De handbalheren uit Rotterdam werden door Handbal Venlo met een 26-24 nederlaag naar huis gestuurd. Na drie wedstrijden heeft HARO in poule B van de nacompetitie nog maar één punt gepakt.
De nummer vijf van poule B speelt een duel tegen de nummer vijf van poule A. De verliezer degradeert, de winnaar speelt een best-of-two tegen de winnaar van de play-offs van de eerste divisie. Volgende week zondag speelt HARO thuis tegen Tachos.

Waterpolo

De waterpolomannen van ZPB hebben zaterdag koploper UZSC niet kunnen verslaan. In Utrecht verloor de ploeg uit Barendrecht met 12-9. ZPB blijft op de derde plaats staan met 44 punten uit 21 wedstrijden. Doordat AZC Moscow de wedstrijd tegen Schuurman BZC wist te winnen, loopt ook de nummer twee uit op ZPB.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl