nieuws

Villa drugscrimineel Johan V. uitgebrand

Foto Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Foto Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
In het Brabantse Etten-Leur is in de nacht van zaterdag op zondag een villa van drugscrimineel Johan V. uitgebrand. Zijn advocaat gaat uit van een aanslag.
V. werd anderhalve week geleden veroordeeld tot vier jaar cel voor betrokkenheid bij grootschalige drugsmokkel via de Rotterdamse haven.

Brandbommen

Buren hoorden voorafgaand aan de brand een harde knal, meldt Omroep Brabant. "Mijn zoon riep dat er vlammen te zien waren en toen zijn we snel gaan kijken. Alles stond in lichterlaaie", zegt een buurman. Vrijwel zeker zijn er brandbommen naar binnen gegooid.
Volgens omwonenden is er in het verleden vaker wat aan de hand geweest bij het huis. Zo zijn er twee jaar geleden nog twee auto's afgebrand op de oprit van het huis. Een jaar geleden is er nog een wietkwekerij opgerold.

Cocaïnezaak

Advocaat Pijnenburg van V. vermoedt dat de brand te maken heeft met de cocaïnezaak waarin Johan V. betrokken was. De man uit Etten-Leur heeft in het drugsproces verklaringen afgelegd over een aantal medeverdachten en dat heeft mogelijk kwaad bloed gezet.

Gerrit G.

Johan V. stond terecht in dezelfde zaak als de corrupte douanier Gerrit G. De douanier zou drugscriminelen, onder wie V. informatie hebben gegeven over de werkwijze van de douane in de Rotterdamse haven. De zaak tegen G. loopt nog.