nieuws

Historisch treinmaterieel op Hoekse Lijn

Treinliefhebbers kunnen zondag hun hart ophalen op de Hoekse Lijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland. Op het traject rijden dan Hondekoppen, Muizeneuzen en Apekoppen rond.
Kenners weten dat het gaat om de Mat '54, de Mat '46 en de Mat '64, waarbij 'mat' staat voor materieel. Het zijn naoorlogse elektrische treinstellen die inmiddels allemaal zijn vervangen door modernere treinen.

Boottrein

De oude treinen doen gewoon mee in de dienstregeling. Per uur rijden twee moderne Sprinters en twee klassieke treinen van en naar Hoek van Holland. Ook rijdt er één keer een boottrein tussen Amsterdam en Hoek van Holland.
De oude treinen trekken veel bekijks. Even voor 13.00 uur ontstond enige vertraging in de treinenloop doordat er in Vlaardingen mensen op het spoor liepen.

Kaartje

Om mee te mogen reizen moeten reizigers naast hun ov-chipkaart ook nog een speciaal kaartje laten zien dat ze op de perrons kunnen krijgen.

Metro's

De oude treinstellen rijden ter ere van de opheffing van de Hoekse Lijn komende vrijdag. Dan wordt het traject omgebouwd zodat er metro's over kunnen gaan rijden.