112

Achtervolging na beroving in Rotterdam eindigt in Brabant, overvallers gooien geld uit raam

Het arrestatieteam ter plaatse vanwege de achtervolging vanuit Rotterdam
Het arrestatieteam ter plaatse vanwege de achtervolging vanuit Rotterdam © Stuve Fotografie
Een beroving in Rotterdam is maandagmiddag na een wilde achtervolging geëindigd in het Brabantse Raamsdonksveer. Bij de beroving aan de Bosdreef werd volgens de politie een wapen gebruikt. Er zijn inmiddels drie verdachten aangehouden.
Volgens de Rotterdamse politie kwam er een melding binnen van een beroving, maar bleef het vaag wat er precies aan de hand was. Wel werd op een gegeven moment duidelijk dat er een auto vandoor was gegaan. Via de A16 draaide de vluchtauto de A59 op. De daders werden achtervolgd door meerdere politiewagens. Ook werd een politiehelikopter ingezet.
De Rotterdamse politie kreeg bij de achtervolging hulp van de Brabantse collega's. De achtervolging strandde op een afrit van de A59. Agenten hebben daar een verdachte aangehouden. Agenten zochten in de omgeving naar meerdere verdachten. Na enige tijd konden zij nog twee verdachten aanhouden.

Geld uit het raam gegooid

Meerdere weggebruikers hebben de achtervolging zien gebeuren. Zo ook Jesse, die op de A59 bij Oosterhout reed toen er een zilveren Volkswagen Golf voorbijreed. "Ik hoorde politie achter me en ging aan de kant. De chauffeur van de Volkswagen stak zijn hand uit het raam, met wat het leek een telefoon om het te filmen. De bijrijder gooide briefjes van twintig en vijftig euro naar buiten", vertelt hij aan Omroep Brabant.
De briefjes landden op de auto van Jesse. "Ik denk dat het ging om duizenden euro's. Het geld waaide over de snelweg."