nieuws

Vernielingen bij clubhuis Capelse cricketclub

Vandalen hebben huisgehouden bij Sparta Cricket 1888 in Capelle aan den IJssel. In de nacht van zaterdag op zondag is de trainingshal opengebroken en zijn er vernielingen aangericht. Het is al de zoveelste keer, zegt bestuurslid Martijn Snoep.
Een paar weken geleden was het ook al raak. Toen was er brandgesticht op het buitenterras. En kort daarvoor waren er schuifpuien bewerkt met tegels.

Vrijwilligers

Zondagochtend zouden er jeugdtrainingen zijn. Toen bleek dat de netten van de indoorkooi waren gescheurd. Ook de afschietmachine was gesloopt. De faciliteiten zijn door vrijwilligers gemaakt om in de winter binnen te kunnen trainen.
"We zijn erg geschrokken. Mensen hebben met bloed, zweet en tranen voor de club gewerkt om er wat moois van te maken", zegt Snoep.

Afgelegen

Volgens Snoep ligt het sportterrein erg afgelegen in het Schollebos. Er staat geen hek omheen. Volgens Snoep is het daardoor erg makkelijk om op het terrein van Sparta Cricket te komen.
"We hebben een geschiedenisje van vandalisme", verzucht Snoep. Op het terrein zitten ook een golf- en rugbyclub. Er worden regelmatig vlaggen gesloopt. Ook is er al een golfkarretje gestolen en een scorebord vernield.

Camera's

Er hangen wel camera's op het terrein. Er zijn ook beelden van eerdere vernielingen. Maar niemand heeft de daders herkend.