nieuws

Blind weg als bondscoach Nederlands Elftal

Danny-Blind
Danny-Blind
Danny Blind is weg bij het Nederlands Elftal als bondscoach. De KNVB heeft de oud-Spartaan per direct uit zijn functie ontheven. Zaterdag verloor Oranje in de WK-kwalificatie van Bulgarije met 2-0.
Fred Grim zit als coach komende dinsdag op de bank tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië. De voetbalbond gaat de komende periode op zoek naar een opvolger.
De oud-Spartaan was zondag al niet meer bij de training van Oranje. Hij was in Zeist om over zijn toekomst te spreken met de voetbalbond.
Volgens de KNVB vond het gesprek plaats op verzoek van de bond. Na afloop van Bulgarije - Nederland twijfelde Blind al over zijn toekomst als bondscoach.
Blind zegt dat hij de beslissing van de bond te betreuren. "We waren op de goede weg, Bulgarije was naar mijn idee een incident. Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. Jammer dat het hiermee eindigt,"

Negen wedstrijden, drie overwinningen

Toen Guus Hiddink in 2014 werd gepresenteerd als bondscoach, werd al meteen gezegd dat Blind hem zou opvolgen. Dat gebeurde nog voor het EK van vorig jaar.
Onder Blind speelde Oranje negen interlands (oefeninterlands niet meegerekend). Daar won Nederland er drie van; tegen Kazachstan, Wit-Rusland en Luxemburg. Als de oefenwedstrijden wel meegerekend worden, won Oranje zeven van de zeventien interlands.