nieuws

Inspectie weer tevreden over Humanitas

De verpleeghuizen van Stichting Humanitas Rotterdam zijn weer op orde. Die conclusie trekt de Inspectie Gezondheidszorg na onderzoek.
In juli vorig jaar tikte de inspectie Humanitas nog op de vingers omdat er veel mis was in verpleeghuizen. Daardoor zouden er risico's zijn op onverantwoorde zorg.
Inspecteurs ontdekten onder meer dat het personeel niet goed volgens de regels werkte. Ook ging het mis bij het toedienen van medicijnen. En gemaakte fouten werden niet altijd gemeld bij de inspectie.

Nooit onveilig

Sindsdien heeft Humanitas veel verbeterd, zegt Gijsbert van Herk, voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij benadrukt dat de veiligheid voor patiënten nooit in het geding is geweest.
"Humanitas werkt volgens een welzijnsmodel, maar moet nu meer aan een medisch model voldoen", legt Van Herk uit.

Medicijnkarren

"Dat betekent dat we medicijnen voortaan moeten opbergen in medicijnkarren, volgens een bepaald protocol, en niet langer in een keukenkastje met een slot erop."

Ontslakken

"Dus dat niveau heeft de zorg gekregen", zegt Van Herk. "Ik blijf wel kritisch. Moet dit allemaal? Laten we niet doorslaan en wat meer ontslakken qua regelgeving in de zorg."
"Dat neemt niet weg dat we snoeihard hebben gewerkt. We hebben veel moeten geven, heel veel. Maar ik ben nu vooral trots op al die duizenden collega's die bij ons Humanitas werken."

Bloemen

Van Herk heeft 5000 bloemen uitgedeeld aan alle medewerkers van Humanitas.