112

112-nieuws: Mogelijk drugspand ontdekt in Spijkenisse | Dordtenaar opgepakt voor bedreigen burgemeester Amsterdam

Dit werd ontdekt in het pand in Spijkenisse
Dit werd ontdekt in het pand in Spijkenisse © Politie
In dit bericht houden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws uit de regio van dinsdag 2 augustus.

19:10 - Mogelijk drugspand ontdekt in Spijkenisse

In een bedrijfspand op de Ir. Herman de Grootweg in Spijkenisse zijn materialen gevonden die volgens de politie duiden op het maken of bewerken van drugs. Er is nog niemand opgepakt.
De politie meldt dat ze aanwezig waren bij het pand voor assistentie van een deurwaarder die iemand moest uitzetten.

18:55 - Dordtenaar opgepakt voor bedreigen burgemeester Halsema

De politie heeft een 23-jarige man uit Dordrecht opgepakt voor het bedreigen van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Zij ontving bedreigingen nadat enkele maanden geleden het kampioensfeest van Ajax op het Museumplein werd afgeblazen.
Bij elkaar zijn in deze zaak inmiddels vijf mensen opgepakt. Ze gaan in gesprek met de burgemeester over de bedreigingen. De uitkomst van dat gesprek kan van invloed zijn op de vervolging van het vijftal, zegt het Openbaar Ministerie tegen Rijnmond.

16:55 - Drukte door ongeluk bij Heinenoordtunnel

13:14 - Brand aan boord van bootje in Brielle

In Brielle heeft korte tijd brand gewoed op een motorbootje. Er was niemand aan boord van het scheepje, dat aangemeerd lag aan de Batterijweg. Wel lagen er wat gasflessen op het schip. Na twintig minuten had de brandweer het vuur onder controle. De boot brandde uit, een naastgelegen boot liep schade op.
De beschadigde boten in Brielle
De beschadigde boten in Brielle © MediaTV

12:12 - Gasbrand in Hoek van Holland

In een woning aan de Johan Mauritsstraat in Hoek van Holland is er brand. De vlammen slaan daarbij uit de woning. De brand ontstond rond 12:12 uur in de meterkast. Volgens de brandweer gaat het om een gasbrand. De beller naar de alarmcentrale hoorde daarbij ook harde knal. Netbeheerder Stedin is met spoed ter plaatse gevraagd. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

11:00 - Scooters en motoren gestolen in Spijkenisse

In Spijkenisse zijn de afgelopen weken meerdere scooters en motoren gestolen. De diefstallen begonnen in de wijk Schiekamp. Daar werden vier tweewielers meegenomen. Inmiddels zijn ook drie exemplaren in de wijk de Akkers ontvreemd. Volgens de wijkagent is uit onderzoek gebleken dat rondom de diefstallen een witte bestelbus is gesignaleerd die mogelijk bij het transport is betrokken. Ook zouden twee of drie personen vermoedelijk betrokken zijn. De scooters en motoren hadden twee sloten.