nieuws

KORT NIEUWS uit de regio

rijnmond_kort.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
rijnmond_kort.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Miljoenen-oplichters voor de rechter, Automobilist omgekomen in Bergschenhoek, Verkeersongeval Spijkenisse en Aanhoudingen in Rotterdam: kort nieuws uit de regio.

Miljoenen-oplichters voor de rechter

GORKUM - Een 32-jarige Gorkummer en een 29-jarige man uit Breda staan dinsdag terecht, omdat ze de fiscus zouden hebben opgelicht voor meer dan 15 miljoen euro. De twee mannen hebben volgens justitie valse opgaves gedaan bij het aanvragen voor kinderopvangtoeslag. Dat deden ze in verschillende plaatsen, waaronder Gorinchem, Leerdam, Papendrecht en Barendrecht. Voor de rechtzaak in Dordrecht is de hele dinsdag uitgetrokken.
Automobilist omgekomen

BERGSCHENHOEK - Een 41-jarige automobilist uit Delfgauw is om het leven gekomen in Bergschenhoek. De man reed donderdagavond tegen een pilaar van een viaduct op de Jacob Marislaan. Hij overleed ter plaatse. De politie weet nog niets over de toedracht van het ongeval.

Aanrijding in Spijkenisse

SPIJKENISSE - De politie stelt een onderzoek in naar een verkeersongeval donderdagavond bij de rotonde op de Raadhuislaan in Spijkenisse. Daar vond een aanrijding plaats tussen een bromscooter en een personenauto. De bestuurder van de bromscooter, een 25-jarige man uit Spijkenisse, is met hoofdletsel naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. De 28-jarige bestuurster van de personenauto uit Dordrecht is verhoord door de politie.
Vier aanhoudingen voor geweldpleging
ROTTERDAM - De politie heeft deze week vier Rotterdammers in de leeftijd van 17 tot 20 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging, naar aanleiding van een ernstige mishandeling op het Prinsenplein op 29 mei. Daar werd een 20-jarige jongen door meerdere personen geschopt en geslagen. Door ingrijpen van een getuige kon verdere mishandeling voorkomen worden. Van de vier verdachten heeft de politie twee na verhoor laten gaan. De andere twee worden vrijdag voorgeleid aan de Officier van Justitie. Zij worden langer vastgehouden.