FC DORDRECHT

FC Dordrecht haalt oud-spits van Internazionale en voormalig Italiaans jeugdinternational

Samuele Longo poseert in het shirt van FC Dordrecht op de Krommedijk
Samuele Longo poseert in het shirt van FC Dordrecht op de Krommedijk © FC Dordrecht - Shane Winsser
FC Dordrecht heeft een overeenkomst bereikt met aanvaller Samuele Longo om voor één seizoen aan De Krommedijk te komen spelen. Longo heeft een lange lijst met clubs achter zijn naam staan, waaronder de Italiaanse topclub Internazionale.
Longo is inmiddels 30 jaar en doorliep de jeugdopleidingen van Vicenza en Inter. Daar speelde hij ook één keer in het eerste elftal in de Serie A, maar werd hij vooral veel op huurbasis elders gestald. Voornamelijk aan andere Italiaanse clubs zoals Cagliari en Girona, maar ook bij Spaanse clubs Espanyol, Tenerife en Deportivo la Coruna.
Longo, de nieuwe Italiaanse aanvaller van FC Dordrecht
In 2020 vertrok hij officieel bij Inter en speelde voor Vicenza in de Serie B. Daar raakte hij vorig seizoen zijn basisplaats kwijt en werd hij het afgelopen halfjaar verhuurd aan Modena, waarmee hij kampioen werd in de Serie C.

Blessure Meijer

FC Dordrecht was hard op zoek naar een nieuwe spits door de blessure die Stijn Meijer recent opliep in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.
Innovatiemanager Leon Vlemmings licht de keuze voor Samuele Longo toe: "Door de blessure van Stijn Meijer zijn wij op zoek gegaan naar een spits, omdat we niet met maar één spits in de selectie de competitie in willen gaan. We zijn zeer tevreden over de ontwikkeling van Pepijn Doesburg, maar met Samuele halen we nu ook een ervaren speler binnen die er direct staat."
Het nieuwe seizoen in de eerste divisie begint voor FC Dordrecht komende vrijdag met een thuiswedstrijd om 20:00 uur tegen Roda JC.