nieuws

Scholen Spijkenisse dicht om dreigende vader

Twee scholen in de wijk de Akkers in Spijkenisse zijn dinsdagochtend gesloten, nadat een vader had gedreigd zijn kinderen met een pistool van school te halen. De man bleek niet in de buurt van het pand te zijn. De politie arresteerde hem in de provincie Friesland.
De 36-jarige inwoner van Hantum heeft zijn kinderen op de school De Bron zitten. Hij had na een ruzie thuis gedreigd om gewapend naar de school te gaan om zijn kinderen op te halen.
Na overleg met de politie zijn De Bron en de naastgelegen school De Toermalijn gesloten. Agenten in kogelwerende vesten beveiligden de omgeving terwijl een politiehelikopter vanuit de lucht een oogje in het zeil hield.
De scholen riepen ouders via een groepsapp op hun kinderen van school te halen. Dat lukte niet bij alle leerlingen. Sommige kinderen werden opgevangen in de overblijf of in de klas.
Het lijkt erop dat woensdag weer kan worden lesgegeven. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat dezelfde situatie zich later deze week opnieuw zal voordoen.