112

112-nieuws: Aanrijding op spoor bij Bleiswijk | Tweede arrestatie voor beschieten huis in Barendrecht

De kogelgaten in het slaapkamerraam van de woning in Barendrecht
De kogelgaten in het slaapkamerraam van de woning in Barendrecht © Rijnmond
In dit bericht houden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws uit de regio van woensdag 3 augustus.

21:25 uur - Aanrijding op spoor bij Bleiswijk

Tussen Gouda en Zoetermeer Oost rijden geen treinen door een aanrijding. De aanrijding vond plaats ter hoogte van Bleiswijk. Volgens de NS duurt de verstoring tot ongeveer middernacht.

17:10 uur - Tweede arrestatie voor beschieting Barendrecht

De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor een beschieting van een huis in Barendrecht. Het is een 21-jarige Rotterdammer. In de zaak zit al een andere 21-jarige man uit Rotterdam vast. Het huis aan de Avenue Carre werd eind vorige maand in twee dagen tijd twee keer beschoten. De eerste keer was ook sprake van een explosie bij het huis.
Justitie verdenkt de mannen van poging doodslag. De verdachte die het eerst was opgepakt is weer op vrije voeten. Hij mag van de rechter-commissaris zijn proces in vrijheid afwachten. Justitie is het daar niet mee eens en is in beroep gegaan.

14:40 uur - Verdachte steekpartij Stadhuisplein langer vast

De 18-jarige Schiedammer die werd opgepakt na een steekpartij afgelopen vrijdag, blijft twee weken langer vastzitten. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag, meldt het Openbaar Ministerie. Het slachtoffer is een 21-jarige Rotterdammer. Die raakte zwaargewond bij de steekpartij op het Stadhuisplein.
De steekpartij vond plaats in de drukte van het Zomercarnaval. Dat festival begon op vrijdagavond al. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en is aanspreekbaar.

14:15 uur - Ook gewonde door steekpartij in Vlaardingen

Ook in Vlaardingen is iemand gewond geraakt bij een steekpartij. Een man meldde zich op het politiebureau met steekwonden en is daarna naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft ook iemand aangehouden.

14:10 uur - Man gewond bij steekpartij in Hardinxveld

De politie heeft een vrouw van 29 uit Hardinxveld-Giessendam opgepakt voor een steekpartij. Ze zou na een ruzie een man van 27 uit Papendrecht hebben gestoken. De steekpartij vond plaats op de Peulenlaan in Hardinxveld. De man is daarna naar Papendrecht gereden, waar hij vanaf de Lange Tiendweg melding maakte dat hij was neergestoken.
Agenten vonden de man met snijwonden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De opgepakte vrouw werd aangehouden in Gorinchem.

12:30 uur - Sliedrecht is boerenbekladdingen en -vernielingen zat

De gemeente Sliedrecht komt in actie tegen protesten tegen het stikstofbeleid. De afgelopen dagen werden in het dorp prullenbakken, wegen, bomen en banken beklad met teksten en omgekeerde Nederlandse vlaggen. De schade wordt nu hersteld en verhaald op de daders.
Burgemeester De Vries noemt het 'onacceptabel' dat er vernielingen zijn aangericht. Er moet ruimte zijn voor de vrijheid van meningsuiting, vindt de burgemeester. Maar dat moet wel in redelijke termen en binnen de grenzen van de wet gebeuren.
De gemeente heeft de boeren uitgenodigd voor een gesprek. Daar was geen behoefte aan, kreeg De Vries te horen.

11:45 uur - Groep jongeren speelt middenin de nacht met balletjesgeweren op de Beijerlandselaan

Een groepje van ongeveer tien jongeren heeft vannacht met speelgoedpistolen op elkaar geschoten op de Beijerlandselaan in Rotterdam. Het zag er op camerabeelden zo echt uit dat meerdere politie-eenheden eropaf gingen. Toen de agenten aankwamen, renden de jongeren weg van de Beijerlandselaan.
Een aantal van hen is aangehouden. De 'wapens' lagen op verschillende plekken in de omgeving van de Beijerlandselaan, het waren speelgoedgeweren met gel-balletjes als munitie. Dat was al duidelijk voordat de politie aankwam op de Beijerlandselaan, anders waren de jongens op de Beijerlandselaan waarschijnlijk onder schot gehouden.
De gevonden speelgoedwapens
De gevonden speelgoedwapens © Politie

11:25 uur - Woning beschoten in Rotterdam-IJsselmonde

In de vroege ochtend is, vermoedelijk tussen 02:30 en 03:00 uur, een huis beschoten op de Prinsendijk in Rotterdam-IJsselmonde. Een voorbijganger zag ’s morgens de gaten in de voordeur, ruit en de houten betimmering zitten en waarschuwde de bewoner van het huis. De politie doet onderzoek naar de kogelgaten en is op zoek naar getuigen en beelden.