nieuws

Studente maakt 'charmantere' kleding voor Feyenoordvrouw

"Heel rechttoe-rechtaan en niet echt modieus." Modeontwerpster-in-opleiding en voetballiefhebber Doris van der Molen is geen liefhebber van de beschikbare outfits voor vrouwelijke fans van Feyenoord. Ze komt daarom met eigen kledingontwerpen.
Van der Molen, studente aan de Willem de Kooning Academie, liet zich inspireren door haar grootvader Bob van der Meijden, die de opening van de Kuip nog heeft bijgewoond.
"Het idee komt voort uit mijn opa", zegt de onderwerpster. "Omdat Feyenoordsupporters vaak naar in het nieuws komen, terwijl het merendeel zo is als mijn opa."

Charmanter


De ontwerpster vindt de bestaande kleding voor Feyenoordvrouwen 'niet echt modieus'. ''Het mag wel wat charmanter misschien. Of wat vrouwelijker, in elk geval", legt ze uit.
Van der Molen zegt al veel goede reacties te hebben gekregen op haar 'tijdloze' ontwerpen, zoals bomberjacks en wat chiquere jurkjes.

Kleuren


Opvallend is dat de kleuren goud, zwart en bruin lijken te overheersen in haar creaties. De klassieke rood-wit combinatie ontbreekt. "Bewust", stelt ze.
"Ik vond dat rood en wit een hele harde uitstraling hebben", aldus Van der Molen. "Ik wilde het wat subtieler maken. En het moet goed draagbaar zijn."

Fanshop


Ondanks de positieve geluiden ligt het werk van de studente nog niet in de fanshop van de voetbalclub, al hoopt Van der Molen natuurlijk wel op een telefoontje van de winkel.
Vrouwelijke Feyenoordfans treffen de kleding van de studente zelfs nog nergens aan in de schappen. Ze heeft nog geen toestemming van de club om de kleren te verkopen.
"Ik laat alleen nog maar een idee zien", zegt de ontwerpster, die nog geen toestemming heeft gevraagd. "Ik vind dat iedereen de vrijheid moet hebben om met een idee te komen."