nieuws

Relschoppers Turks consulaat met gezicht op tv

De rellen in Rotterdam
De rellen in Rotterdam
De politie gaat beelden verspreiden van mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen rondom het Turkse consulaat in het centrum van Rotterdam. De beelden worden uitgezonden in het televisieprogramma Bureau Rijnmond en op politie.nl geplaatst.
Het gaat om geweld tegen politiemensen, maar ook om bijvoorbeeld het gooien met spullen vanaf een balkon richting de demonstranten.

Nog niet gevonden

Foto's van de relschoppers hebben eerst op het interne communicatiesystemen van de politie gestaan.
Diegenen die nog niet herkend zijn, worden vanaf donderdag openbaar gemaakt. Om hoeveel verdachten het gaat, wil de politie niet zeggen.

Westblaak

De rellen bij het Turks consulaat aan de Westblaak braken een paar weken geleden uit toen een Turkse minister naar Nederland kwam, terwijl het Nederlandse kabinet dat had verboden.
De minister wilde campagne voeren voor een Turks referendum op 16 april, waardoor president Erdogan mogelijk meer macht krijgt.

Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Het programma is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.