OEKRAÏNE

Oekraïense actrice nu tandartsassistente in Rotterdam

Actrice Milena vluchtte uit Oekraïne en is nu tandartsassistente
Actrice Milena vluchtte uit Oekraïne en is nu tandartsassistente © OPEN Rotterdam
Actrice Milena Kompaniiets was tot de oorlog in haar land uitbrak een bekende Oekraïense. Nu is ze tandartsassistente in Rotterdam. "Tsja, je hebt wat je hebt."
Op dit moment woont Milena op cruiseschip ‘de Volendam’ in de Merwehaven. Ze ontvluchtte Oekraïne drie weken na het uitbreken van de oorlog. Haar moeder, die al al eerder uit Oekraïne vertrok, vond tijdelijk verblijf in Rotterdam en zo kwam Milena op het schip terecht.
Ze werkt inmiddels als tandartsassistente. Ze is blij met de nieuwe baan, al heeft ze er een dubbel gevoel bij. "Ik heb jaren van mijn leven gegeven om actrice te kunnen worden", vertelt ze aan OPEN Rotterdam. "Ik heb acht jaar in het theater en als actrice gewerkt, en nu ben ik ineens bij de tandarts beland. Maar je hebt wat je hebt.”
Haar nieuwe leven is dan ook even wennen. “Het is heel raar om met zo veel verschillende mensen op een plek te wonen. Een van de oncomfortabele dingen, is dat je geen privacy hebt.” Waar ze wel van geniet, zijn de Rotterdammers: “Toen ik hier voor het eerst uit de trein stapte, voelde het als liefde.”
BRON: mediapartner Open Rotterdam