nieuws

Gulle dierenvriend Albers wil cameratoezicht in slachterijen

Duizenden euro's heeft de Rotterdamse zakenman Ed Albers over voor tips over misstanden bij slachterijen. Toch voelt hij meer voor ingrijpendere maatregelen, zoals cameratoezicht bij het slachten van dieren.
Albers is bereid (oud-) medewerkers van slachthuizen
als ze naar buiten treden met informatie over misstanden.
De zakenman zegt enorm te zijn geschrokken van berichtgeving over een omstreden slachthuis in het Belgische Tielt, waar varkens werden geschopt en geslagen.
Opsporen
De voormalig directeur van Foka vertelt woensdag zijn steentje te willen bijdragen aan het opsporen van vergelijkbare misstanden in Nederland. "Het gaat toch om weerloze dieren."
"Daarom heb ik die drieduizend euro uitgeloofd", aldus de Rotterdammer, die het liefst permanent cameratoezicht zou zien bij Nederlandse slachterijen.
Kansrijk
Dat idee lijkt niet kansrijk. "Onze staatssecretaris, meneer van Dam, zegt: 'dat is aardig, maar dat kan juridisch niet'", zucht Albers.
Het is niet de eerste keer dat de zakenman de portefeuille trekt om rechtvaardigheid voor dieren af te dwingen. Hij stelde eerder al geld beschikbaar om dierenbeulen op te sporen.