112

112-nieuws: Politie treft 7 verdachten en 4 vuurwapens aan in Rotterdam-Zuid | 10 duiven met afgeknipte staart en vleugels in Dordrecht

Politiemensen in Heenvliet
Politiemensen in Heenvliet © Rijnmond
In dit bericht houden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws uit de regio van donderdag 4 augustus.

17:02 - Politie treft 7 verdachten en 4 vuurwapens aan in Rotterdam-Zuid

In een onderzoek naar verboden wapenbezit heeft de politie in Rotterdam eerder deze week zeven verdachten aangehouden. Ook werden daarbij vier vuurwapens in beslag genomen.
In een woning aan het Middelharnishof in Charlois werden drie mannen van 38, 42 en 49 jaar zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. De politie vond drie vuurwapens in de woning. Later werd een 41-jarige Rotterdamse aangehouden, omdat haar auto aan het licht kwam in hetzelfde onderzoek. In de auto werd inderdaad een vuurwapen gevonden.
Ook hield de politie drie Rotterdammers van 32, 36 en 42 jaar aan. In hun auto werd dertig kilo poeder gevonden. Dat bleek geen drugs te zijn, maar poeder dat verpakt was als drugs. Daarom zijn de drie mannen weer vrijgelaten.

15:57 - 10 duiven met afgeknipte staart en vleugels in Dordrecht

In Dordrecht zijn sinds 25 juni tien duiven aangetroffen met afgeknipte staarten en vleugels. De duiven werden gevonden in de omgeving van de Halleyweg in de wijk Sterrenberg. Inmiddels zijn de duiven opgevangen. De politie is op zoek naar getuigen.

15:24 - A20 bij Maassluis tijdelijk dicht door bermbrand

Vanwege een brand in de berm langs de A20 was de snelweg in de richting van Gouda tijdelijk afgesloten tussen Maasdijk-Oost en Maassluis. De brand is inmiddels geblust en de snelweg is weer vrijgegeven.

15:19 - Rotterdammer neergestoken in Goes

Een 30-jarige Rotterdammer is woensdagavond neergestoken in Goes. Hij werd aangetroffen op de Oude Zeedijk en is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De politie zette een zoekactie op naar de dader en hield later die avond een 30-jarige man uit Kloetinge aan.
Het slachtoffer is buiten levensgevaar.

13:20 - UPDATE OVERVAL HEENVLIET: Geen verdere aanhoudingen

De politie heeft geen verdere aanhoudingen meer verricht na de overval in Heenvliet. Dat laat een woordvoerder weten. "Het hele pand is doorzocht en dat heeft geen verdere arrestaties opgeleverd." Volgens een verslaggever ter plaatse zou in het pand een autoverhuurbedrijf zitten. Hoeveel mensen er in het pand aanwezig waren ten tijde van de overval, kan de politie niet zeggen.

12:46 - Zoektocht naar overvallers in bedrijfspand Heenvliet

In Heenvliet heeft een overval plaatsgevonden. Dat gebeurde bij een bedrijfspand aan de Polyanderweg. Toen de politie arriveerde waren er nog twee mensen binnen. Het gaat om Vlaardingers van 30 en 43 jaar. Zij zijn aangehouden. Omdat de politie niet kan uitsluiten dat er nog meer mensen binnen zijn, wordt het hele pand uitgekamd. Via sociale media laat de politie weten dat er wel een waarschuwingsschot is gelost.

11:43 - Container valt van rijdende vrachtwagen op A16

Op de A16 bij Hendrik-Ido Ambacht is vanmorgen een container van een rijdende vrachtwagen gevallen. Daarbij is niemand gewond geraakt. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is de achterste as van de vrachtwagen gebroken. De container viel toen naar rechts, op de vangrail.
De container wordt vanavond na de avondspits weggehaald. Dan wordt ook de vangrail gerepareerd. Dat houdt wel in dat er op de A16 richting Dordrecht bij Ambacht twee rijstroken worden afgesloten.