WEERBERICHT

Het weer van vandaag: perioden met zon en droog

Weerkaart donderdag 4 augustus
Weerkaart donderdag 4 augustus © Rijnmond
Vandaag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De temperatuur loopt op naar 23°C langs de kust en 26°C in het oosten van het Rijnmondgebied. In de loop van de middag wordt het vanuit het noordwesten minder warm. Vanochtend neemt de wind toe tot matig en komt daarbij uit het westen. Vanmiddag gaat de wind uit het noordwesten waaien.
Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en blijft het overal droog. De temperatuur komt niet veel lager uit dan 15°C. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noorden.
Morgen is het wisselend bewolkt met in de loop van de dag vanuit het westen een enkele regenbui. Daarachter wordt het later in de middag vanuit het westen zonnig. Met een middagtemperatuur van 21°C is het minder warm dan de afgelopen tijd. De matige wind waait uit het noordwesten.

Vooruitzichten

In het weekend is er veel zonneschijn en blijft het overal droog. Met name op zaterdag ontstaan er landinwaarts ook enkele stapelwolken. Na het weekend krijgen we te maken met uitgesproken zonnig zomerweer. Het blijft daarbij aanhoudend droog! In het weekend wordt het 22°C, na het weekend wordt het warmer met op woensdag temperaturen tussen 25°C op het strand en 29°C in het oosten van de regio.

Gemiddelde

Tussen 1 en 10 augustus bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 23,5 graden en de minimumtemperatuur 13,7 graden. Er valt gemiddeld 24,4 mm neerslag.