nieuws

Koning verrast Talentfabriek010 in Schiebroek

Koning Willem-Alexander heeft woensdag een verrassingsbezoek gebracht aan Talentfabriek010 in Rotterdam-Schiebroek. De vorst ging in gesprek met deelnemers aan het project, die hij vroeg naar hun ervaringen en plannen voor de toekomst.
De Talentfabriek biedt mensen 'met afstand tot de arbeidsmarkt' leerwerkplekken aan. De organisatie beschikt over onder meer naaiateliers, een kookatelier, een miniwasserette en zelfs een stadsboerderij, waar de koning woensdag wandelde met deelnemers.
Willem-Alexander groette de jongeren hartelijk. "Hoe is het? Alles goed?", wilde hij weten. Een enkeling werkte daarop stug door. "Er moet ook gewerkt worden", vertelt de jongen, die zich duidelijk ongemakkelijk voelde in de aanwezigheid van het staatshoofd.
De meeste jongeren reageerden verrast op de plotse komst van de vorst. "Het is mooi dat hij hier is", vertelt een man die werkt in de kruidentuin. Hij durft niet te zeggen of hij de koning een leuke man vindt. "Ik ken hem niet persoonlijk."
De hoofdprijs voor de jongeren kwam aan het einde van de rondleiding: ze mochten onder luid applaus met Willem-Alexander op de foto. "Blije gezichten. 1, 2, 3", bulderde de fotograaf. Een flits later waren de aanwezigen weer een bijzondere herinnering rijker.