SPARTA

Shurandy Sambo naar Sparta na advies van voorbeeld Denzel Dumfries

Sambo blij met stap naar Sparta
Sambo blij met stap naar Sparta © Rijnmond
Met Shurandy Sambo heeft Sparta donderdag weer een speler aan de selectie toegevoegd. De rechtsback komt over van PSV. De 20-jarige speler wordt gehuurd voor een seizoen, met een optie tot koop. Denzel Dumfries speelde een belangrijke rol in de stap van Eindhoven naar Rotterdam. "Ik heb wel met hem gesproken", lacht Sambo.
De talentvolle verdediger kent oud-Spartaan Dumfries goed van zijn periode bij PSV. "In die tijd keek ik wel naar hem op. Hij nam me ook altijd mee in wat hij deed, wat hij voor het voetbal liet, dat ben ik wel gaan volgen", vertelt Sambo, die de gehele jeugdopleiding van PSV doorliep en in 2020 zijn debuut maakte in Jong PSV.
Dumfries adviseerde Sambo om voor Sparta te kiezen. "Hij ligt hier (bij Sparta, red.) natuurlijk goed, heeft hier zelf gespeeld. Ik heb met hem gesproken over de club, de mensen, fans en hij gaf aan dat alles top is. Met lieve mensen en een mooie historie. Het is fijn om zoiets te horen, dat neem ik wel mee in mijn beslissing."

Dumfries als voorbeeld

De international belandde via Sparta, Heerenveen en PSV in 2021 bij het Italiaanse Internazionale. "Hij heeft een mooie stap gemaakt, hopelijk kan ik die ook maken', zegt Sambo. "Maar eerst wil ik mezelf laten zien en zoveel mogelijk wedstrijden winnen met Sparta. Ik ben een voetballende speler, ik kom er graag overheen, heb rendement, wil winnen en goals maken."
Sambo is inmiddels alweer maanden topfit, zo zegt hij zelf. "Ik sta nu weer zes maanden op het veld na een kruisbandblessure. Ik heb (bij PSV) de hele voorbereiding meegedraaid. En nu wil ik minuten maken, dat kan hier bij Sparta."
Sparta opent de competitie vrijdag met een uitwedstrijd bij SC Heerenveen. Sambo zit bij de selectie voor dat duel in Friesland.
Shurandy Sambo naar Sparta na advies van voorbeeld Denzel Dumfries