nieuws

Rotterdams Philharmonisch speelt weergaloze versie van Feyenoordlied 'Hand in Hand'

Het wereldberoemde Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft een bijzondere versie van Hand in 'Hand Kameraden' gespeeld. Het 90-koppige orkest nam het Feyenoordlied op om de club te steunen voor de belangrijke uitwedstrijd van komend weekend tegen Ajax.
Het orkest zwaait in de Doelen met Feyenoord-sjaals, en chefdirigent Yannick Nézet-Séguin heeft zelfs een Feyenoordshirt aan.
''Ons seizoen is ongeveer gelijk aan het voetbalseizoen en we zagen Feyenoord ontzettend goed presteren'', aldus Pim Halkes van het orkest woensdagmiddag op Radio Rijnmond.
''Toen hadden we zoiets van: er komt een moment dat het spannend wordt en dat ze ze moeten steunen.''
Het was volgens Halkes een hele onderneming om de bijna honderd leden van het orkest bij elkaar te krijgen voor het bijzondere stuk:
''We zijn in de schema's gaan kijken en hebben met onze dirigenten gekeken wanneer we dat goed konden doen. In december hebben we het nummer al opgenomen en gevraagd of iedereen het geheim wilde houden.''
''Nu moeten ze zondag tegen Ajax spelen. Dat is natuurlijk wel dé wedstrijd waarbij ze een enorm grote stap kunnen zetten. Dus dit is het moment dat we het hebben vrijgegeven'', zegt een trotste Halkes.

Ajax-Feyenoord wordt zondag vanaf 14.30 uur gespeeld in de Amsterdam Arena. Radio Rijnmond Sport zendt integraal het wedstrijdverslag uit. De uitzending begint om 12.00 uur.