nieuws

Vilhena mist Klassieker, twee duels schorsing

Tonny Vilhena
Tonny Vilhena
Tonny Vilhena mist komende zondag de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De middenvelder van Feyenoord is door de beroepscommissie van de KNVB geschorst voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk vanwege zijn elleboogstoot op Mathias Pogba.
De Aanklager Betaald Voetbal van de KNVB wilde de middenvelder van Feyenoord voor vier duels schorsen, naar aanleiding van een elleboogstoot die hij zou hebben uitgedeeld aan Mathias Pogba in het duel met Sparta op 5 maart. Feyenoord tekende beroep aan tegen die straf en hoopte op vrijspraak, maar dat lukte niet.
De commissie van beroep oordeelt, net als de tuchtcommissie, dat er sprake was van voorwaardelijke opzet: "Vilhena zwaaide toen hij omhoog sprong met zijn elleboog naar achter, terwijl hij kon weten dat hij een speler van Sparta hard in het gezicht zou kunnen raken, wat ook is gebeurd. De straf valt één wedstrijd lager uit dan het oordeel van de tuchtcommissie, omdat de commissie van beroep de ernst van de overtreding anders waardeerde."
Vilhena mist door deze schorsing niet alleen het komende sleutelduel met titelconcurrent Ajax, maar staat ook aan de kant in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles volgende week woensdag.
Voor het uitduel tegen PEC Zwolle op zondag 9 april is Vilhena weer inzetbaar voor trainer Giovanni van Bronckhorst.