nieuws

Rotterdam populair bij buitenlandse studenten

Een recordaantal buitenlandse studenten studeert op dit moment in Nederland. Dat heeft onderwijsorganisatie Nuffic donderdag bekendgemaakt. Rotterdam is een van de steden waar het aantal internationale studenten het sterkst groeit.
In totaal gaat het om 112.000 studenten die les volgen op hogescholen of universiteiten. 81.000 van hen volgen een voltijdstudie. De rest komt voor bijvoorbeeld een uitwisseling. De meesten komen uit Duitsland (22.000), China (4300) en Italië (3300).
Voordelen
Nederland is volgens Nuffic een populair land voor buitenlandse studenten, omdat veel studies in het Engels zijn. Daarbij is het betaalbaar om hier te studeren en is de kwaliteit hoog.
Vooral de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Rijksuniversiteit in Groningen verwelkomen steeds meer studenten uit andere landen.
Het aantal is de afgelopen tijd zo snel gegroeid dat ze de tweede en derde universiteit van Nederland zijn als het gaat om buitenlandse studenten, aldus Nuffic. Maastricht staat op nummer één.
Aan de Erasmus Universiteit studeren 5289 internationale studenten. In Groningen gaat het om 5420 studenten en in Maastricht om 8952.
Student Hotel
Dat Nederland in trek is bij de buitenlandse studenten, merkt ook nachtportier Stefano van The Student Hotel aan de Oostzeedijk in Rotterdam. "Vroeger waren vooral Amsterdam en Utrecht populair, maar nu groeit Rotterdam ook."