EXCELSIOR

Excelsior gaat langer door met Joshua Eijgenraam

Excelsior-middenvelder Joshua Eijgenraam snelt langs Kristian Hlynsson van Jong Ajax
Excelsior-middenvelder Joshua Eijgenraam snelt langs Kristian Hlynsson van Jong Ajax © Orange Pictures - Hans van der Valk
Vlak voor de start van het eredivisieseizoen heeft Excelsior het contract van Joshua Eijgenraam opengebroken. De verbintenis van de 20-jarige middenvelder is met twee jaar verlengd en loopt nu tot en met de zomer van 2025.
Zijn oude contract liep in de zomer van 2023 af, maar hij had nog een optie voor nog één seizoen. Eijgenraam komt uit Berkel en Rodenrijs en speelt al sinds 2014 bij Excelsior. Vanuit de jeugdopleiding brak hij vorig seizoen door en greep de controleur zijn kans in het eerste.
Samen met de Kralingers promoveerde Eijgenraam na een bizarre nacompetitiefinale tegen ADO Den Haag naar de eredivisie. In zijn debuutseizoen in het profvoetbal kwam hij 33 keer in actie. Scoren deed Eijgenraam niet, maar de verdedigende middenvelder gaf wel drie assists. Ook speelde hij in alle wedstrijden van de play-offs.
Excelsior begint zaterdag aan een nieuw seizoen in de eredivisie. De promovendus gaat om 18:45 uur bij SC Cambuur op bezoek. Radio Rijnmond Sport doet uitgebreid verslag van dit duel.