nieuws

Vlaardingse ijssalon komt met nieuwe smaak: augurkenijs

'Zoetzuur en lekker kruidig', zo omschrijft ijssalon Melbalino in Vlaardingen hun nieuwe ijssmaak. Naast kroepoekijs en schoolkrijtijs wordt hier sinds woensdag ook augurkenijs verkocht.
Het ijs is in eerste instantie bedacht voor zwangere vrouwen. "We weten dat een groot deel van de vrouwen die zwanger raken ineens voorkeur heeft voor bijzondere smaakcombinaties. Dat bracht ons op het idee", meldt de ijssalon op Facebook. Maar, zo benadrukt Jan Hijmans van de ijssalon: "Het is ook voor mannen!"
Het ijs is afgelopen winter ontwikkeld. Voor de groene kleur, die doet denken aan erwtensoep of prei, is geen kleurstof gebruikt. "Het is de echte kleur van de augurk", zegt Hijmans.
Het ijs valt al in de smaak bij bezoekers van de ijssalon. "Het smaakt echt naar augurk, maar ik heb net m'n koffie op dus dan is het nogal heftig. Richting de borrel is het een prima ijsje", zegt een klant.
Wat is de volgende stap na deze aparte smaak? "Ik probeer altijd een eerlijk product te maken. Voor mij is het de truc om steeds met iets te komen wat mijn collega nog niet uitgesproken heeft. Het moet wel een natuurlijk product zijn."
De ijssalon had al eerder succes met bijzondere smaken. In 2015 bracht de zaak aardappelijs uit...