ROTTERDAM

Havenporno in Rotterdam: zo ziet het peperdure superjacht van Jeff Bezos eruit

Het schip ligt in de Eemhaven
Het schip ligt in de Eemhaven © Rijnmond
Het 430 miljoen euro kostende superjacht van Bezos is deze week 'in het geheim' naar Rotterdam gevaren. Zónder dat de Hef, de Koningshavenbrug, uit elkaar hoefde. In de Rotterdamse haven wordt nu hard gewerkt aan het superjacht van Jeff Bezos. Vandaag zijn de metershoge masten op het exclusieve schip gemonteerd. Het schip ligt bij een scheepswerf in de Eemhaven. Een plek waar je niet zomaar komt. Rijnmond nam de watertaxi voor een sneak peek.
Als je de Eemhaven binnenvaart, kun je er niet omheen, het 127 meter lange zeiljacht van Jeff Bezos. Met een grote kraan zijn twee van de drie masten op het schip gemonteerd. Het klassieke vaartuig, dat nu nog alleen bekend staat als 'Project Y721', ligt donderdagmiddag te glimmen in de zon. Het wordt het meest luxe zeiljacht ooit gebouwd. Het imposante schip dat aangemeerd ligt bij scheepswerf Greenport, trekt ook veel bekijks van andere schepen die even komen kijken. Ook de Spido vaart erlangs.
In deze video vaart verslaggever Esther Schalkwijk naar het jacht van Jeff Bezos in de Eemhaven:
Superjacht
De vissers op de pier van de Sluisjesdijk zijn niet zo te spreken over het superjacht. Ze vinden het prijskaartje wel heel erg hoog. "Die roestige containerschepen zijn veel mooier. Dit vind ik maar niets", lacht Yoeri. Zijn maat Wim denkt dat Bezos teveel heeft betaald voor zijn schip. "Die sjeiks betalen 1 miljoen per meter. Dan moet dit schip wel héél veel gouden kranen hebben."
Wanneer het schip van Bezos klaar is om te vertrekken uit Rotterdam is niet bekend. Het project is belangrijk voor de lokale werkgelegenheid in Alblasserdam en Rotterdam. Bezos betaalt omgerekend zo'n 430 miljoen euro voor het schip.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl