WEERBERICHT

Het weer van vandaag: zon afgewisseld door bewolking

Het weerbeeld van vrijdag 5 augustus
Het weerbeeld van vrijdag 5 augustus © Rijnmond
Vandaag zijn er perioden met zon afgewisseld door wolkenvelden en blijft het droog. Aan het eind van de middag wordt het vanuit het westen zonnig. De temperatuur komt vanmiddag uit op maximaal 22°C. De noordwestenwind neemt toe tot matig en aan zee tot vrij krachtig.
Vanavond is het eerst zonnig. Vannacht zijn er brede opklaringen en kan er een mistbank ontstaan. Landinwaarts daalt de temperatuur naar gemiddeld een graad of 10. De noordwestenwind neemt af tot zwak en aan zee tot matig.
Morgen zijn er perioden met zon en landinwaarts ontstaan er enkele stapelwolken. Het blijft de hele dag droog en de temperatuur komt in de middag uit op 22°C. De wind waait zwak tot matig en komt uit een noordwestelijke richting.
Vooruitzichten
De komende dagen verplaatst een hogedrukgebied zich via de Britse Eilanden naar Scandinavië. Daardoor draait de wind in de loop van de periode van noord via noordoost naar oost en wordt de aangevoerde lucht opnieuw warmer. Het is de komende tijd zonnig en het wordt uiteindelijk weer zeer warm. Alleen op zondag en maandag ontstaan er landinwaarts nog enkele stapelwolken. Het blijft aanhoudend droog. De temperatuur loopt op van 23°C op zondag naar 28°C.
Gemiddelde Rotterdam Airport
Tussen 1 en 10 augustus bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 23,5 graden en de minimumtemperatuur 13,7 graden. Er valt gemiddeld 24,4 mm neerslag.