112

112-nieuws: Buschauffeur aangehouden na aanrijding met fietser in Heenvliet | Automobilist met lachgasflessen aangehouden in Rotterdam

Politie ter plaatse na de steekpartij in Rotterdam-Charlois
Politie ter plaatse na de steekpartij in Rotterdam-Charlois © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws uit de regio van vrijdag 5 augustus.

16:32 - Buschauffeur aangehouden na aanrijding met fietser in Heenvliet

De politie heeft een 68-jarige buschauffeur uit Rockanje aangehouden na een aanrijding tussen de lijnbus en een 76-jarige fietser op de Groene Kruisweg Oost in Heenvliet. Dat gebeurde donderdagmiddag rond 14:15 uur. De chauffeur zou na het ongeluk doorgereden zijn. Inmiddels is hij aangehouden en wordt hij verhoord door de politie. Op dit moment is hij nog geen verdachte. Het slachtoffer, een man uit Brielle, is ernstig gewond geraakt.

12:10 - Automobilist met lachgasflessen aangehouden in Rotterdam

Een automobilist werd tijdens een controle bij het Essotankstation aan de 's-Gravendijkwal in Rotterdam aan de kant gezet door de politie. De 21-jarige bestuurder vervoerde meerdere lachgasflessen, maar voldeed niet aan de geldende eisen. Zo moet een brandblusser in het voertuig aanwezig zijn en moet de bestuurder een bewijs van bekwaamheid hebben. Dat was allemaal niet het geval.
Daarom is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De lachgasflessen en het voertuig zijn in beslag genomen.

00:30 - Hoverboard in Schiedam zorgt voor brand

Vannacht heeft een hoverboard op de Muiderslotstraat in Schiedam vlam gevat tijdens het opladen. Het was de eigenaren al opgevallen dat het board warmer werd dan normaal, dus besloten zij het board in de badkamer op te laden. Middenin de nacht werden de bewoners wakker van een geluid en stond de woning vol rook. Een van de bewoners heeft de vlammen eerst geblust met een douchekop. Het gezin zou mogelijk te veel giftige dampen binnen hebben gekregen en daarom werd ook de ambulance opgeroepen.
De brandweer heeft het hoverboard ondergedompeld in een kliko vol met water. Daar zal het hoverboard enkele dagen moeten blijven liggen, omdat het risico bestaat dat de accu weer zal ontvlammen.

23:35 - Politie, brandweer en ambulance ter plaatse voor seksspeeltje

Politie Drechtsteden-Buiten ontving gisteravond een melding dat er mogelijk een huilende baby in een container zou liggen. De politie kwam samen met de brandweer en ambulance ter plaatse in de Beemd in Hendrik-Ido-Ambacht. Eenmaal aangekomen bleek het geen huilende baby, maar een seksspeeltje te zijn dat geluid maakt.
Instagramstory van politie Drechtsteden-Buiten
Instagramstory van politie Drechtsteden-Buiten © Rijnmond