nieuws

Politie zoekt zes relschoppers Turks consulaat

De rellen in Rotterdam
De rellen in Rotterdam
De politie heeft donderdag foto's van zes mensen openbaar gemaakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen rondom het Turks consulaat in het centrum van Rotterdam. De beelden zijn uitgezonden in het televisieprogramma Bureau Rijnmond en op politie.nl geplaatst.
Het gaat om geweld tegen politiemensen, maar ook om bijvoorbeeld het gooien met spullen vanaf een balkon richting de demonstranten.

Nog niet gevonden


Foto's van de relschoppers hebben eerst op het interne communicatiesystemen van de politie gestaan. Diegenen die nog niet herkend zijn, zijn nu openbaar gemaakt.
De rellen bij het Turks consulaat aan de Westblaak waren een paar weken geleden toen een Turkse minister naar Nederland kwam, terwijl het Nederlandse kabinet dat had verboden.
De minister wilde campagne voeren voor een Turks referendum op 16 april, waardoor president Erdogan mogelijk meer macht krijgt.

Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Het programma is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl