nieuws

Balustrade van verkocht huis stort in

Aan de Graaf Florisstraat in Rotterdam is donderdag een deel van een balustrade naar beneden gekomen toen verhuizers met een lift bezig waren om spullen naar boven te krijgen.
Medewerkers van het verhuisbedrijf die op straat stonden, konden nog net op tijd wegspringen toen het metselwerk naar beneden viel.
Een stuk metselwerk bleef op grote hoogte tussen de gevel en de lift hangen. De brandweer heeft de restanten veilig met een hoogwerker afgevoerd.
Ook bij de onderliggende kinderopvang Hun Wereld liep het maar net goed af. Daar stortte een deel van de balustrade tegen een groot raam.
Kinderopvang
Dat op dat moment geen kinderen aanwezig waren in de achterliggende ruimte, komt volgens mevrouw Y. Wijnaldum van het kinderdagverblijf door het mooie weer. "Het is puur geluk. Ze waren allemaal buiten."
Tot frustratie van Wijnaldum is gesteggel ontstaan over de reparatiekosten voor haar raam. "Ik krijg te horen dat het ik moet claimen bij mijn eigen verzekering", vertelt ze.
Wijnaldum, die het pand huurt, vindt op haar beurt dat bijvoorbeeld de Vereniging van Eigenaren of de verhuisservice moet opdraaien voor de kosten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl