FEYENOORD

Feyenoord-trainer Arne Slot: 'Meer manieren om een wedstrijd te winnen als je nog niet ingespeeld bent'

Arne Slot staat langs de kant tijdens Feyenoord-Osasuna
Arne Slot staat langs de kant tijdens Feyenoord-Osasuna © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord opent de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Feyenoord heeft een rommelige voorbereiding achter de rug met wisselende resultaten, maar van de tegenstander uit Arnhem kan hetzelfde gezegd worden. “Twee teams in een overeenkomstige situatie”, zegt trainer Arne Slot.
“Bij Vitesse zijn veel spelers vertrokken en ze hebben er veel aangetrokken. Wij ook. Of dat de reden is van de resultaten van Vitesse is moeilijk in te schatten, maar ook dat is een overeenkomstigheid. De resultaten spreken niet tot de verbeelding”, aldus Slot.
Toch wil de trainer van Feyenoord niet teveel stilstaan bij de matige oefencampagne. “De ervaring leert dat resultaten in de voorbereiding niet altijd wat zeggen over de eerste wedstrijd, want in één wedstrijd is het resultaat van veel factoren afhankelijk. We gaan met een goed gevoel naar Arnhem op basis van hoe wij geëindigd zijn tegen Osasuna in het laatste half uur. Er zijn meer manieren om een wedstrijd te winnen als je nog niet ingespeeld bent.”

Geen Kökcü, Dilrosun vraagteken

Het openingsduel bij Vitesse komt te vroeg voor Orkun Kökcü, gaf Slot aan tijdens de persconferentie in de Kuip. Het meespelen van Javairô Dilrosun is een vraagteken. Hij trainde vrijdag wel mee, maar is herstellende van een hersenschudding. “We moeten kijken hoe hij reageert op de inspanningen van vandaag.” Gernot Trauner traint weer volledig mee.
Hoe de basiself eruit ziet in Arnhem wil Slot vrijdag niet kwijt. “Ik ben er wel uit. Ook over de linksbackpositie, niet dat ik veel keuzes heb", lacht hij. "Ik heb redelijk helder hoe wij zondag gaan spelen.” Slot kan in ieder geval nog geen beroep doen op Santiago Gimenez. De spits arriveert dit weekend wel in Rotterdam, maar is nog niet speelgerechtigd.