ZOMERVAKANTIE

Een dier als souvenir: vakantiegangers verrast bij het uitpakken van de koffers

Een spinduizendpoot
Een spinduizendpoot © PxHere
Het zou je maar gebeuren. Ben je net terug van vakantie, sta je je koffers uit te pakken en kruipt er ineens een verrassing op pootjes uit. Wij vroegen aan de Rijnmonders of zij weleens een verdwaalde spin, kakkerlak, salamander of ander dier in hun koffer aantroffen na de vakantie.

Richard uit Rotterdam trof een gekko aan

"Toen ik hem - levend - wilde brengen bij Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg, wat nu ook een reptielenhuis heeft, kreeg ik op mijn kop dat het een beschermd diersoort was en we deze helemaal niet mochten vervoeren."
Een gekko
Een gekko © Pixabay

Joke uit Rotterdam vond een schorpioen

"Na een kampeervakantie in Frankrijk, vonden we het dier naast het kinderzitje van mijn oudste kind in de auto. We zijn toen enorm geschrokken."
John uit Rotterdam kwam een salamander tegen
"Ik ging met mijn jongste dochter een weekend naar Formule 1 in Spanje. Mijn dochter maakte haar sporttas open en het beestje liep zo in haar hand. "Papa beestje!", Klonk het geschrokken en het diertje spurtte zo de tuin in."

Wendy schrok van een spinduizendpoot tussen de vuile was

"Toen we uit Frankrijk terugkwamen zat er een grote spinduizendpoot tussen de vuile was. Ik schrok mij rot; ze zijn zo groot en snel!"
Spinduizendpoot uit Frankrijk
Spinduizendpoot uit Frankrijk © Wendy

Sylvia heeft nog een goede tip

"Koop insectenspray en spuit dit in je koffer voordat je deze dicht doet. Dan snel naar huis en wassen maar."

Erica uit Giessenburg vond een nestje muizen

"Vorig jaar na de vakantie, vonden wij in de tas van mijn dochter een muis met een nestje baby muisjes."

Marja vond een mega kakkerlak uit Spanje

"De zoon van mijn vriendin had een verassing meegenomen uit Spanje: Toen we zijn koffer openden, vonden we een enorme kakkerlak. We hebben er een emmer overheen gezet en insectenspray eronder gespoten. Het schijnt dat ze anders eitjes loslaten. Voor je het weet heb je een hele plaag!"
Een kakkerlak
Een kakkerlak © PxHere