nieuws

Vrouw (83) schrikt wakker van overvaller naast bed

© Pixabay/Congerdesign
Een bejaarde vrouw en haar dochter hebben in de nacht van donderdag op vrijdag doodsangsten uitgestaan toen twee overvallers hun woning in Zwijndrecht binnendrongen. Doordat een buurtbewoner onraad rook, konden agenten de vrouwen ontzetten.
Het 83-jarige slachtoffer schrok 's nachts rond 01.00 uur wakker. Tot haar schrik stond een onbekende man naast haar bed. "Hij eiste geld en sieraden en zette dat kracht bij door de vrouw aan te vallen", meldt de politie.
De dochter van de vrouw schrok wakker van het gegil van haar moeder en ging poolshoogte nemen in de slaapkamer. Daarop werd ook zij gegrepen door de overvallers, die 'alles van waarde' wilden hebben.

Alerte buurtbewoner

De daders wisten niet dat een alerte buurtbewoner de politie had gebeld. Hij had een aantal mannen door de straat zien lopen en vertrouwde het niet. Daarop namen twee agenten een kijkje in de buurt.
De politiemensen hadden toen nog geen idee dat vlakbij een overval gaande was. Ze spraken op straat twee verdachte personen aan, die volgens de politie vermoedelijk op de uitkijk stonden.

Beetje relaxen

De twee mannen speelden tegenover de agenten echter de vermoorde onschuld. "Ze zouden gewoon een beetje relaxen, zo vertelden ze", aldus de politie. "Het onderbuikgevoel van de agenten zei dat er meer aan de hand was."
Terwijl één van de agenten het duo in de gaten hield, doorzocht zijn collega de buurt. Hij kwam uiteindelijk uit bij de woning in de Laan van Nederhoven waar de twee vrouwen werden bedreigd door de overvallers.

Omver beuken

De daders probeerden daarop de benen te nemen. Volgens één van de agenten vloog de deur open en kwamen de mannen naar buiten gerend. "Ik werk een van de twee naar de grond. De ander weet nog even te ontsnappen", verklaarde de politieman.
"Gelukkig ziet mijn collega hem en hoewel de verdachte hem omver wil beuken wordt hij hem de pas afgesneden", vervolgde de agent. Inmiddels waren meer politiemensen gearriveerd in de straat. Zij sloegen de vermeende handlangers van het duo in de boeien.
De slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan van diefstal met geweld en poging tot doodslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl