INSTAGRAM

Correct-medewerker helpt laatste wens van trouwe klant Ria vervullen: Frans Bauer ontmoeten

Frans Bauer, Ria en Jan
Frans Bauer, Ria en Jan © Jan de Groot
De klant is koning hoor je vaak, maar medewerker Jan de Groot van Correct maakte het meer dan waar. Voor zijn trouwe maar terminale klant Ria zette hij alles in het werk om haar laatste wens in vervulling te laten gaan. Op de vraag wat zij nog heel graag wilde voor haar dood wist Ria snel een antwoord: Frans Bauer ontmoeten. Maar hoe en waar vind je zo’n grote bekendheid in een paar dagen tijd?
Ruim veertig jaar lang kwam Ria Hagreis over de vloer bij Correct. De nieuwste Nederlandse- en Duitstalige plaatjes scoren was een van haar favoriete bezigheden. Dat soort muziek maakte haar zo blij dat ze er vaak te veel van kocht en over haar budget heen ging. Maar door haar lieve en warme persoonlijkheid wist ze de medewerkers van de Correct altijd zo ver te krijgen toch die extra cd mee te krijgen. "Je durfde daar echt geen nee tegen te zeggen”, zegt Jan de Groot, productmanager bij Correct.
Maar Ria kreeg niet alleen, ze gaf ook heel veel. Elk jaar met kerst verwende ze de medewerkers van de winkel met allerlei kerstbeeldjes en knuffels. "Mijn huis staat elk jaar rond kerst vol met spulletjes van Ria. Ze wist ons elk jaar weer te verrassen met een nieuw kerstcadeautje. Niemand wist wat we ermee moesten, maar het bleef leuk. Ook dit jaar met kerst krijgt ze weer een speciaal plekje bij ons thuis.”
Verzameling kerstspullen van Ria bij Jan thuis
Verzameling kerstspullen van Ria bij Jan thuis © Jan de Groot
De gezondheid van mevrouw Hagreis holde de laatste jaren flink achteruit. Ze kwam door haar pijn minder buiten, Jan en zijn collega’s kwamen daarom regelmatig bij haar thuis op de koffie. "Ria vertelde tijdens een van onze laatste bezoeken dat zij het niet langer meer aan kon. In overleg met artsen had ze besloten om op haar verjaardag op 21 juli te gaan hemelen.” Jan was wel benieuwd naar haar laatste wensen en vroeg daarnaar. Eén ervan... het ontmoeten van haar grote held Frans Bauer.
Een groot verzoek, maar voor Ria heeft Jan veel over. Daarom begint hij met de zoektocht naar Nederlands bekendste volkszanger. "Correct en Frans Bauer hebben van oudsher een prima relatie, dus we begonnen met een ritje naar zijn huis in Fijnaart. Frans was niet thuis. Gelukkig kwam zijn vrouw Mariska net aan fietsen. Ik gaf haar een brief met uitleg en vroeg of zij deze aan Frans wilde geven en ging weer huiswaarts.”
Maar op één paard wedden daar doet Jan niet aan: "Een schoolvriendin van een van mijn zussen is een enorme Bauer-fan en had over het mailadres van Frans. Ik heb mijn brief voor de zekerheid ook maar digitaal gestuurd." En met succes, binnen 5 minuut kreeg Jan een belletje van de enige echte Frans Bauer. "Jan, wat is er allemaal aan de hand?” Na een korte uitleg kreeg Jan direct wat hij wilde: "Ik ben er donderdagochtend bij."
Met een enorme bos bloemen kwam de zanger naar de zorginstelling toe. “Normaal gesproken had Ria veel pijn, daardoor kon ze niet zo veel meer. Maar die dag leek ze weer genezen. Ze heeft er echt volop van genoten. Frans Bauer heeft haar zelfs toegezongen.” En niet alleen de muziek viel in de smaak: "Ria was zo blij met de bloemen van Frans, zij wilde daarom ook heel graag dat de bloemen bovenop haar kist kwamen. De begrafenis was een paar dagen later dus de bloemen waren minder mooi dan op haar verjaardag, maar dat maakte niet uit, het waren de bloemen van Frans en dat is het belangrijkste.”