FC RIJNMOND

FC Rijnmond kijkt uit naar Feyenoord-aanwinst Timber: ‘Je ziet de klasse ervan afdruipen’

Het nieuwe voetbalseizoen staat op het punt van beginnen, terwijl de transferperiode nog een maandje doorgaat. In FC Rijnmond spraken voormalig voetbaltrainer Jan Everse, Feyenoord-watcher Dennis van Eersel en analist Harry van der Laan aan de tafel van presentator Bart Nolles uitgebreid over de carrousel.
“Op financieel gebied kon Feyenoord dit het beste overkomen, maar op sportief gebied niet. Nu is Feyenoord de beste spelers kwijtgeraakt”, begint Everse. “Je moet telkens opnieuw beginnen als je de beste spelers verkoopt. Dat is vervelend voor trainer Arne Slot en de rest van de technische staf.”
Everse verwacht dat het enige tijd zal duren dat Feyenoord er weer staat. De nieuwe spelers moeten namelijk worden ingepast. De mannen zijn in FC Rijnmond er over eens dat de vertrokken spelers flink gemist zullen worden. “Maar niet alleen Feyenoord heeft dat probleem. Overal waar spelers goed presteren, staan de clubs op de stoep”, nuanceert Van der Laan.

‘Een hoop geld voor Timber’

Quinten Timber wordt door Van Eersel aangestipt als belangrijkste aankoop bij Feyenoord. Everse heeft echter zijn twijfels over het prijskaartje van 7,5 miljoen euro voor de overgekomen middenvelder van FC Utrecht: “Het is een hoop geld. Feyenoord moet er juist zuinig op dat geld zijn.”
Quinten Timber maakte tijdens het duel met Osasuna zijn debuut voor Feyenoord
Quinten Timber maakte tijdens het duel met Osasuna zijn debuut voor Feyenoord © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
Van der Laan heeft minder twijfels. Hij is een stuk positiever over de nieuweling. “Je ziet aan het spel van Timber dat de klasse ervan afdruipt”, benadrukt de analist van FC Rijnmond.

‘Met een beetje geluk komt Sparta in het linkerrijtje’

Everse is benieuwd wat Sparta dit seizoen in de eredivisie kan betekenen. De Kasteelclub haalde tot nu toe maar liefst twaalf nieuwe spelers. Voorlopig is de ex-voetbaltrainer nieuwsgierig naar Jonathan de Guzmán en Joshua Kitolano, die het middenveld van de Rotterdammers moeten versterken.
Als Sparta tussen de achtste en twaalfde plek eindigt, dan heeft het team van hoofdtrainer Maurice Steijn volgens Everse het goed gedaan. “En met een beetje geluk, kom je al in het linkerrijtje”, zegt hij. “Maar als je pech hebt, sta je in het rechterrijtje.”

‘Een moeilijk seizoen voor Excelsior’

Van der Laan verwacht dat Sparta geen directe degradatiekandidaat zal zijn. De analist heeft dat gevoel wel bij Excelsior, omdat de steunpilaren Thijs Dallinga, Reuven Niemeijer en Mats Wieffer zijn vertrokken.
Het gebrek aan ervaring kan Excelsior parten gaan spelen, denkt Everse. “Excelsior gaat het gewoon heel moeilijk krijgen.” Van Eersel heeft een andere mening dan Everse en Van der Laan. Hij haalt aan dat ploegen, die aan het tweede seizoen in de eredivisie beginnen, met een andere druk dan Excelsior spelen. Als het aan de sportverslaggever van Rijnmond ligt, handhaven de Kralingers zich.
Maar Excelsior is bij voorbaat niet kansloos. "Je moet de rust bewaren. Je kunt bijvoorbeeld vier keer achter elkaar verliezen", zegt Everse. "Maar Excelsior heeft een voordeel met het kunstgras. Het is een rotveld."
Kijk hieronder de volledige uitzending van FC Rijnmond terug: