nieuws

Berghuis: 'Wij gaan voor de winst tegen Ajax'

Ajax - Feyenoord, de wedstrijd van het jaar. En zeker dit weekend, omdat de Rotterdammers een enorm gat kunnen slaan met de aartsrivaal. Steven Berghuis kijkt uit naar het duel in de Amsterdam Arena. "Super belangrijk, alleen al omdat het Ajax- Feyenoord is, plus de stand op de ranglijst. Maar het is nog niet alles beslissend," vindt hij.
Feyenoord heeft al sinds 2005 niet meer gewonnen in Amsterdam, maar juist dit seizoen bewijst de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst er te staan in uitduels bij clubs waar Feyenoord het altijd lastig heeft. PSV-uit, FC Twente-uit en onlangs SC Heerenveen nog. "Dat is kwaliteit. De ploeg staat goed, we hebben veel goede spelers, een goed team, karakters die bij elkaar passen, accepteren veel van elkaar, er zijn weinig problemen. Dat is zo belangrijk," legt Berghuis uit.
De aanvaller weet maar al te goed wat winst in Amsterdam los kan maken in Rotterdam. "Ja veel, dan sta je negen punten voor. Doe je hele goede zaken. Dat besef is er wel. Er zijn allerlei scenario's, maar wij gaan voor de winst."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl